FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|
 
-1


 famous?
Curiozitati - intrebari
De ce s-au construit vapoare din fier, daca lemnul pluteste mai usor?
1 raspunsuri 1008 vizualizari  raporteaza
Victor on Sunday, November 07, 2010 in Curiozitati - intrebari raspuns 1
Lemnul pluteste intr-adevar mai usor, dar fierul este mai rezistent si datorita acestui fapt raportul lungime-latime al vapoarelor putea ajunge pana ia 8:1, in timp ce in cazul vaselor din lemn raportul maxim admisibil era de 4:1. Nu trebuie ignorat nici faptul ca vasele mai lungi puteau transporta mai mult. Primul vapor cu aburi construit din fier a fost dat in folosinta in 1822, in Anglia. Botezat 'Aron Manby' acesta avea un motor de 30 cai-putere si o lungime de 22 m.
0

     raspunde    raporteaza   
FamousWhy Editor on Sunday, November 07, 2010
 
In aceasta pagina puteti posta orice intrebare "faimoasa" pe care o aveti in minte sau puteti posta un raspuns sau mai multe la intrebari deja existente, bineinteles daca sunteti atrasi de subiect. Intrebarile si raspunsurile sunt diferentiate de voturi acordate de alti vizitatori ai site-ului, iar cele mai "faimoase" sunt scoase in evidenta mai mult in listari.

 
Categorii Populare

categorii intrebari

 
Topic-uri Populare
» Cum
    Cum a Cum este Cum se  Cum va Cum sa Cum fac Cum s-ar Cum as
» Cine
    Cine a Cine este Cine va Cine ar Cu cine Cine poate
» Cand
    Cand s-a Cand a Cand va De cand  Cand au 
» Cand
    Unde a Unde s-ar Unde va Unde sunt Unde pot

vezi toate