FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|
 
0


 famous?
Continente, Tari Si Regiuni - intrebari
Cum sunt catalogate orasele din Romania in functie de vechimea lor?
1 raspunsuri 930 vizualizari  raporteaza
Gabriela on Wednesday, November 03, 2010 in Continente, Tari Si Regiuni - intrebari raspuns 1
Dupa vechime (cu continuitate pana in prezent), se disting mai multe generatii de orase: a) Orase antice: coloniile grecesti de pe tarmul Marii negre (Constanta- Tomis, Mangalia- Callatis) si orase romane (Alba Iulia- Apulum, Cluj Napoca- Napoca, Drobeta Turnu Severin- Drobeta) b) Orase feudale: mai numeroase decat cele antice si o repartitie geografica mai larga (Brasov, Sibiu, Sighisoara, Timisoara, Suceava, Iasi, Bucuresti si Targoviste). c) Orase capitaliste: aparute datorita unor activitati economice (Petrosani, Anina, Resita, Hunedoara, Marasesti, Pascani, Predeal si Vatra Dornei). d) Orase socialiste: sunt cele mai multe in comparatie cu celelalte generatii.
4

     raspunde    raporteaza   
FamousWhy Editor on Wednesday, November 03, 2010
 
In aceasta pagina puteti posta orice intrebare "faimoasa" pe care o aveti in minte sau puteti posta un raspuns sau mai multe la intrebari deja existente, bineinteles daca sunteti atrasi de subiect. Intrebarile si raspunsurile sunt diferentiate de voturi acordate de alti vizitatori ai site-ului, iar cele mai "faimoase" sunt scoase in evidenta mai mult in listari.

 
Categorii Populare

categorii intrebari

 
Topic-uri Populare
» Cum
    Cum a Cum este Cum se  Cum va Cum sa Cum fac Cum s-ar Cum as
» Cine
    Cine a Cine este Cine va Cine ar Cu cine Cine poate
» Cand
    Cand s-a Cand a Cand va De cand  Cand au 
» Cand
    Unde a Unde s-ar Unde va Unde sunt Unde pot

vezi toate