FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|
 
-1


 famous?
Arta Cultura - intrebari
Ce este numarul lui Avogadro?
1 raspunsuri 3826 vizualizari  raporteaza
Nicu on Thursday, August 05, 2010 in Arta Cultura - intrebari



 raspuns 1
Prin numărul lui Avogadro se indică câte particule dintre cele mai mici (molecule) sunt cuprinse într-un mol al unei substanţe, în cadrul experienţelor sale fizicianul şi chimistul italian Amedeo Avogadro (1776-1856), conte de Quaregna şi Ceretto, a constatat că volume egale de gaze prezintă acelaşi număr de particule (atomi sau molecule) în condiţii identice (presiune şi temperatură).
Avogadro a determinat numărul de particule pentru un volum de gaz egal cu 22,4 1 (în condiţii ideale), făcând verificări în ceea ce priveşte energia termică specifica. Constanta lui Avogadro, denumire sub care este cunoscută valoarea respectivă, a fost calculată ca având valoarea de 6,0220453 x1023 particule. Aceasta înseamnă, de exemplu, că 2 g de gaz de hidrogen conţin exact 6,0220453 x 1023 molecule.

2

     raspunde    raporteaza   
Editor FW on Thursday, August 05, 2010




 
In aceasta pagina puteti posta orice intrebare "faimoasa" pe care o aveti in minte sau puteti posta un raspuns sau mai multe la intrebari deja existente, bineinteles daca sunteti atrasi de subiect. Intrebarile si raspunsurile sunt diferentiate de voturi acordate de alti vizitatori ai site-ului, iar cele mai "faimoase" sunt scoase in evidenta mai mult in listari.

 
Categorii Populare

categorii intrebari

 
Topic-uri Populare
» Cum
    Cum a Cum este Cum se  Cum va Cum sa Cum fac Cum s-ar Cum as
» Cine
    Cine a Cine este Cine va Cine ar Cu cine Cine poate
» Cand
    Cand s-a Cand a Cand va De cand  Cand au 
» Cand
    Unde a Unde s-ar Unde va Unde sunt Unde pot

vezi toate