raspuns 1
|
Specialistii in nutritie si cardiologii au convenit ca o dieta sanatoasa si echilibrata poate influenta in mod benefic bolile de inima.in astfel de regimuri fructele si legumele sunt indicate din abundenta datorita continutului bogat in fibre vegetale, vitamine si minerale. Majoritatea dintre acestea au un continut scazut in lipide, calorii, sodiu si colesterol. Consumul cerealelor integrale, a fainii de grau integrala, a orezului, a pastelor fainoase, a produselor de panificatie ce au un continut ridicat in tarate, sau a vegetalelor uscate este recomandata deoarece contin fibre, fier, vitamine din complexul B, fiind in acelasi timp sarace in grasimi si colesterol. Specialistii recomanda deasemenea si consumul de carne de vita, pui, oaie, insa si legume in special boabe uscate, linte, albusuri de ou, si mai putin a carnea de rata, gasca, a viscerelor, produselor afumate, costitei, carnatilor, baconului si a altor alimente cu un procent ridicat in lipide. De asemenea se recomanda evitarea alimentelor bogate in coleterol, a bauturilor alcoolice si sa se evite consumul de produse hipercalorice de natura glucidica. In unele cazuri mai este recomandat si exercitiul fizic. |
|
-1 |
|
|
Anda on Friday, February 18, 2011 |
|