FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|
 
1


 famous?
Perioada Imperiului Vechi Egiptean - intrebari
Pe ce scriau vechii egipteni? Perioada Imperiului Vechi egiptean
1 raspunsuri 2597 vizualizari  raporteaza
Adina on Thursday, July 08, 2010 in Perioada Imperiului Vechi Egiptean - intrebari raspuns 1
In jurul anului 2800 Î.Hr. a fost realizată, în Egipt, „hârtia" din papirus. Drept materie primă a servit papirusul, o plantă din familia rogozului, care era foarte răspândită în Delta Nilului. Tija acestei plante era tăiată în fâşii cu o lungime de circa 40 cm, pentru a i se putea scoate astfel măduva. Măduva era tăiată în fâşii cât mai subţiri şi mai late, care erau dispuse în unghi drept, unele peste altele. Straturile de material astfel obţinute erau umezite şi presate. Sucul pro-venit din măduva papirusului servea drept adeziv. Inainte de a fi utilizate, fâşiile de papirus erau netezite cu bucăţi de fildeş. In funcţie de numărul de straturi de material utilizate la producerea "hârtiei" din papirus, se obţinea hârtie groasă, de împachetat sau hârtie de scris din cea mai fină. Pe această hârtie se scria cu ajutorul unei pensule din fibre de papirus, folosindu-se un tuş obţinut din funingine sau din humă galbenă.
-1

     raspunde    raporteaza   
Eliza on Thursday, July 08, 2010
 
In aceasta pagina puteti posta orice intrebare "faimoasa" pe care o aveti in minte sau puteti posta un raspuns sau mai multe la intrebari deja existente, bineinteles daca sunteti atrasi de subiect. Intrebarile si raspunsurile sunt diferentiate de voturi acordate de alti vizitatori ai site-ului, iar cele mai "faimoase" sunt scoase in evidenta mai mult in listari.

 
Categorii Populare

categorii intrebari

 
Topic-uri Populare
» Cum
    Cum a Cum este Cum se  Cum va Cum sa Cum fac Cum s-ar Cum as
» Cine
    Cine a Cine este Cine va Cine ar Cu cine Cine poate
» Cand
    Cand s-a Cand a Cand va De cand  Cand au 
» Cand
    Unde a Unde s-ar Unde va Unde sunt Unde pot

vezi toate