FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|
 
0


 famous?
Diverse - intrebari
Exista centrale electrice care functioneaza pe principiul fotovoltaic?
1 raspunsuri 241 vizualizari  raporteaza
EU on Friday, January 21, 2011 in Diverse - intrebari



 raspuns 1
Centralele electrice care transforma energia solara in energie electrica nu se pot compara din punct de vedere al randamentului cu alte tipuri de centrale electrice. Exista astfel de instalatii mai mari, cum ar fi cea de pe Insula Pellworm, din Marea Nordului, care produc cateva sute de kilowati. Din 1984 au fost demarate o serie de proiecte in care se prevede amplasarea unor centrale cu energie solara in locuri adecvate, astfel incat acestea sa produca o cantitate mai mare de energie. in 1994, au fost puse in functiune, in Spania si in Italia, centrale care functioneaza pe principiul fotovoltaic. Centrala de la Serre, provincia italiana Salerno, are o capacitate de 3,3 MW si produce 5 000 MWh energie electrica. Centrala din Toledo, Spania, dispune de 7 940 module solare cu o suprafata totala de 50 000 m2 si asigura 1 700 MWh energie electrica. Specialistii carei firme au intrebuintat pentru prima data metale usoare pentru realizarea de caroserii auto? Primul autoturism dotat cu o caroserie din aluminiu a fost realizat in 1994 de catre firma Audi.
0

     raspunde    raporteaza   
FamousWhy Editor on Friday, January 21, 2011




 
In aceasta pagina puteti posta orice intrebare "faimoasa" pe care o aveti in minte sau puteti posta un raspuns sau mai multe la intrebari deja existente, bineinteles daca sunteti atrasi de subiect. Intrebarile si raspunsurile sunt diferentiate de voturi acordate de alti vizitatori ai site-ului, iar cele mai "faimoase" sunt scoase in evidenta mai mult in listari.

 
Categorii Populare

categorii intrebari

 
Topic-uri Populare
» Cum
    Cum a Cum este Cum se  Cum va Cum sa Cum fac Cum s-ar Cum as
» Cine
    Cine a Cine este Cine va Cine ar Cu cine Cine poate
» Cand
    Cand s-a Cand a Cand va De cand  Cand au 
» Cand
    Unde a Unde s-ar Unde va Unde sunt Unde pot

vezi toate