FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|
 
0


 famous?
Stiinta-si-tehnologie - intrebari
Exista centrale care functioneaza cu energie solara?
1 raspunsuri 211 vizualizari  raporteaza
Lucy on Friday, January 21, 2011 in Stiinta-si-tehnologie - intrebari



 raspuns 1
Incepand din anii '60 se construiesc centrale care functioneaza cu energie solara in doua variante. Intr-una dintre variante razele solare captate in turnuri solare sunt concentrate cu ajutorul oglinzilor asupra sistemelor de producere a aburului, in cazul celei de-a doua variante in fermele solare sunt instalate in serie dispozitive parabo-Ioide, unele dintre ele dotate cu cazan. Energia termica este obtinuta prin intermediul unui schimbator comun de caldura. Primele turnuri solare au fost construite in 1960 in Turkme-nistan. In 1982 a fost pusa in functiune la Eumelios, in Sicilia, o centrala cu turnuri solare care avea o capacitate de 1 MW. Tot in 1982 se executau lucrari in Spania in vederea construirii unui turn solar si a unei ferme solare. Incepand din 1985 functioneaza in California (SUA) o instalatie experimentala cu o capacitate de 10 MW. Incepand din 1990 functioneaza in California o centrala solara cu o capacitate de 100 MW, care asigura energia electrica necesara pentru 40 000 de gospodarii.
0

     raspunde    raporteaza   
FamousWhy Editor on Friday, January 21, 2011




 
In aceasta pagina puteti posta orice intrebare "faimoasa" pe care o aveti in minte sau puteti posta un raspuns sau mai multe la intrebari deja existente, bineinteles daca sunteti atrasi de subiect. Intrebarile si raspunsurile sunt diferentiate de voturi acordate de alti vizitatori ai site-ului, iar cele mai "faimoase" sunt scoase in evidenta mai mult in listari.

 
Categorii Populare

categorii intrebari

 
Topic-uri Populare
» Cum
    Cum a Cum este Cum se  Cum va Cum sa Cum fac Cum s-ar Cum as
» Cine
    Cine a Cine este Cine va Cine ar Cu cine Cine poate
» Cand
    Cand s-a Cand a Cand va De cand  Cand au 
» Cand
    Unde a Unde s-ar Unde va Unde sunt Unde pot

vezi toate