FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|
 
0


 famous?
Stiinta Si Tehnologie - intrebari
De ce se prefera gazul lampant la iluminarea oraselor si fabricilor?
1 raspunsuri 230 vizualizari  raporteaza
Tony on Sunday, November 07, 2010 in Stiinta Si Tehnologie - intrebari



 raspuns 1
Deoarece gazul lampant era ieftin. Printr-o coincidenta fericita, la topirea minereurilor de fier erau necesare cantitati mari de cocs, iar din productia de cocs rezulta gazul lampant, ca produs secundar. Pe de alta parte, prioritara fiind necesitatea producerii gazului lampant, se poate spune ca odata cu obtinerea gazului lampant rezultau cantitati mari de cocs. Inginerul englez William Murdock a fost primul care a construit un sistem de iluminat cu gaz lampant pe care 1-a montat in 1804 intr-o filatura. Murdock a instalat astfel de sisteme de iluminat si in alte fabrici. Aceste fabrici erau, ca sa spunem asa, doar niste 'insule de lumina'. A fost proiectat si un sistem de distributie a gazului lampant prin intermediul unor conducte subterane, dar acesta a fost considerat a fi periculos, datorita problemelor de etanseizare.
0

     raspunde    raporteaza   
FamousWhy Editor on Sunday, November 07, 2010




 
In aceasta pagina puteti posta orice intrebare "faimoasa" pe care o aveti in minte sau puteti posta un raspuns sau mai multe la intrebari deja existente, bineinteles daca sunteti atrasi de subiect. Intrebarile si raspunsurile sunt diferentiate de voturi acordate de alti vizitatori ai site-ului, iar cele mai "faimoase" sunt scoase in evidenta mai mult in listari.

 
Categorii Populare

categorii intrebari

 
Topic-uri Populare
» Cum
    Cum a Cum este Cum se  Cum va Cum sa Cum fac Cum s-ar Cum as
» Cine
    Cine a Cine este Cine va Cine ar Cu cine Cine poate
» Cand
    Cand s-a Cand a Cand va De cand  Cand au 
» Cand
    Unde a Unde s-ar Unde va Unde sunt Unde pot

vezi toate