FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|
 
0


 famous?
Stiinta Si Tehnologie - intrebari
De ce s-a trecut la utilizarea ultrasunetelor pentru actionarea telecomenzilor?
1 raspunsuri 248 vizualizari  raporteaza
Madalina on Friday, January 21, 2011 in Stiinta Si Tehnologie - intrebari



 raspuns 1
Nu a fost posibila utilizarea undelor radio pentru realizarea unor telecomenzi care sa nu fie legate prin cablu cu aparatele carora le erau destinate. Pe de-o parte nu existau suficiente frecvente libere pentru a se putea utiliza undele radio, iar pe de alta parte ar fi fost provocate o serie de perturbari prin actiunea asupra altor aparate, deoarece undele radio trec si prin pereti, incepand din 1965 pentru transmiterea de la distanta a comenzilor se utilizeaza ultrasunete. In aceasta situatie apar probleme legate de delimitarea stricta a frecventelor si se reduce numarul comenzilor ce se pot transmite de la distanta. Pentru a se rezolva aceasta problema, frecventele au fost codificate si au fost transmise aparatului pe o anumita frecventa. Prin intermediul acestui procedeu utilizatorul putea transmite de la distanta un numar ridicat de comenzi, dar apareau totusi probleme legate de reflexie si de ecou.
0

     raspunde    raporteaza   
FamousWhy Editor on Friday, January 21, 2011




 
In aceasta pagina puteti posta orice intrebare "faimoasa" pe care o aveti in minte sau puteti posta un raspuns sau mai multe la intrebari deja existente, bineinteles daca sunteti atrasi de subiect. Intrebarile si raspunsurile sunt diferentiate de voturi acordate de alti vizitatori ai site-ului, iar cele mai "faimoase" sunt scoase in evidenta mai mult in listari.

 
Categorii Populare

categorii intrebari

 
Topic-uri Populare
» Cum
    Cum a Cum este Cum se  Cum va Cum sa Cum fac Cum s-ar Cum as
» Cine
    Cine a Cine este Cine va Cine ar Cu cine Cine poate
» Cand
    Cand s-a Cand a Cand va De cand  Cand au 
» Cand
    Unde a Unde s-ar Unde va Unde sunt Unde pot

vezi toate