FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|
 
0


 famous?
Stiinta Si Tehnologie - intrebari
De ce au fost instalate multa vreme cabluri aeriene pentru sistemele de comunicatii?
1 raspunsuri 247 vizualizari  raporteaza
Victor on Friday, January 21, 2011 in Stiinta Si Tehnologie - intrebari



 raspuns 1
Desi existau mereu probleme datorita faptului ca retelele de cablu pentru sistemele de comunicatii erau montate pe stalpi, a durat foarte mult timp pana cand s-a trecut la montarea unor retele de cabluri subterane, protejate impotriva intemperiilor. La inceput nu s-a putut trece la montarea de retele de cabluri subterane, deoarece coeficientul de amortizare fonica era foarte mare in raport cu cel inregistrat in cazul cablurilor aeriene. In afara de aceasta se putea intampla si ca doua persoane care vorbeau la telefon sa fie nevoite sa asculte alte convorbiri telefonice, fiindca diversele cabluri dispuse sub pamant erau dispuse paralel. Cu ajutorul bobinelor Pupin problemele amintite puteau fi rezolvate in mare parte. Astfel, in 1905 a fost montata o retea Pupin subterana, cu o lungime de 145 de km, care asigura legatura intre orasele americane New York si Philadelphia.
0

     raspunde    raporteaza   
FamousWhy Editor on Friday, January 21, 2011




 
In aceasta pagina puteti posta orice intrebare "faimoasa" pe care o aveti in minte sau puteti posta un raspuns sau mai multe la intrebari deja existente, bineinteles daca sunteti atrasi de subiect. Intrebarile si raspunsurile sunt diferentiate de voturi acordate de alti vizitatori ai site-ului, iar cele mai "faimoase" sunt scoase in evidenta mai mult in listari.

 
Categorii Populare

categorii intrebari

 
Topic-uri Populare
» Cum
    Cum a Cum este Cum se  Cum va Cum sa Cum fac Cum s-ar Cum as
» Cine
    Cine a Cine este Cine va Cine ar Cu cine Cine poate
» Cand
    Cand s-a Cand a Cand va De cand  Cand au 
» Cand
    Unde a Unde s-ar Unde va Unde sunt Unde pot

vezi toate