FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|
 
0


 famous?
Stiinta Si Tehnologie - intrebari
De ce apareau probleme in cazul sistemului NTSC, destinat transmiterii de imagini color?
1 raspunsuri 312 vizualizari  raporteaza
Gabriela on Friday, January 21, 2011 in Stiinta Si Tehnologie - intrebari



 raspuns 1
Pentru asigurarea luminozitatii imaginilor este necesara o banda foarte larga (5 MHz), datorita faptului ca ochiul uman necesita foarte multa informatie pentru a recepta imaginea transmisa. Pentru transmiterea imaginilor color, banda de frecventa poate sa fie mult mai redusa, fapt pentru care frecventele pentru transmiterea imaginilor color sunt modulate cu ajutorul unei componente auxiliare de 4,43 MHz, care asigura transmiterea informatiei legate de luminozitate chiar pe domeniile inalte de frecventa care sunt libere. In momentul in care se efectueaza transmisia are loc o separare la nivelul componentei auxiliare, iar cele doua oscilatii partiale, corespunzatoare unui semnal de cro-minanta, care este modulat in asa fel incat la o aditie a ambelor semnale in functie de faza sa se obtina informatii cromatice, amplitudinea semnalului fiind materializata in culoare, caracteristicile semnalelor dau saturatia cromatica. Daca la transmisie se produc defectiuni tehnice datorate, de pilda, distantelor mari intre aparatul-receptor si emitator sau datorita faptului ca un anumit grup de spectatori se gaseste intr-o zona muntoasa, apar erori de faza care se materializeaza in modificarea coloritului imaginii. Acesta este motivul pentru care toate televizoarele ce functionau in sistem NTSC erau prevazute cu un buton cu ajutorul caruia telespectatorul putea stabili caracteristicile cromatice ale imaginii.
0

     raspunde    raporteaza   
FamousWhy Editor on Friday, January 21, 2011




 
In aceasta pagina puteti posta orice intrebare "faimoasa" pe care o aveti in minte sau puteti posta un raspuns sau mai multe la intrebari deja existente, bineinteles daca sunteti atrasi de subiect. Intrebarile si raspunsurile sunt diferentiate de voturi acordate de alti vizitatori ai site-ului, iar cele mai "faimoase" sunt scoase in evidenta mai mult in listari.

 
Categorii Populare

categorii intrebari

 
Topic-uri Populare
» Cum
    Cum a Cum este Cum se  Cum va Cum sa Cum fac Cum s-ar Cum as
» Cine
    Cine a Cine este Cine va Cine ar Cu cine Cine poate
» Cand
    Cand s-a Cand a Cand va De cand  Cand au 
» Cand
    Unde a Unde s-ar Unde va Unde sunt Unde pot

vezi toate