FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|
 
0


 famous?
Diverse - intrebari
De cand se utilizeaza filamente din metal pentru fabricarea becurilor?
1 raspunsuri 414 vizualizari  raporteaza
Dana on Friday, January 21, 2011 in Diverse - intrebari raspuns 1
Primele becuri cu filament incandescent au fost inventate de catre germanul Heinrich Goebel (1818-1893). Filamentul era realizat din fibre naturale de origine vegetala, carbonizate. In 1902 baronul austriac Auer von Welsbach (1858-1929) realizeaza becul cu filament din osmiu. In 1905 apar pe piata becuri cu filament din tantal. Din 1910 se fabrica becuri cu filament pe baza de wolfram, care are un punct de topire foarte ridicat. Acest metal se topeste abia la o temperatura de 3 410 °C, in timp ce tantalul se topeste la o temperatura de 2 996 °C, iar os-miul la 3 000 °C.
0

     raspunde    raporteaza   
FamousWhy Editor on Friday, January 21, 2011
 
In aceasta pagina puteti posta orice intrebare "faimoasa" pe care o aveti in minte sau puteti posta un raspuns sau mai multe la intrebari deja existente, bineinteles daca sunteti atrasi de subiect. Intrebarile si raspunsurile sunt diferentiate de voturi acordate de alti vizitatori ai site-ului, iar cele mai "faimoase" sunt scoase in evidenta mai mult in listari.

 
Categorii Populare

categorii intrebari

 
Topic-uri Populare
» Cum
    Cum a Cum este Cum se  Cum va Cum sa Cum fac Cum s-ar Cum as
» Cine
    Cine a Cine este Cine va Cine ar Cu cine Cine poate
» Cand
    Cand s-a Cand a Cand va De cand  Cand au 
» Cand
    Unde a Unde s-ar Unde va Unde sunt Unde pot

vezi toate