|
0 |
|
famous? |
|
|
|
|
|
|
raspuns 1
|
Pana la jumatatea sec. al XVIII-lea zaharul se obtinea aproape exclusiv din trestie de zahar. Acesta este si motivul pentru care deja in 1492 Cristofor Columb (1451-1506) a adus trestie de zahar in America de Sud, unde aceasta putea fi cultivata in conditii foarte bune. In 1747, chimistul german Andreas Sigismund, care ocupa functia de guvernator al unei provincii, a descoperit ca zaharul din sfecla de zahar este identic din punct de vedere chimic cu acela din trestia de zahar. Abia in 1798 Franz Karl Achard, omul care i-a urmat in functie, a produs zahar din sfecla in Berlin-Kaulsdorf. Deja in 1802 la Cunern (Silezia) a fost data in functiune prima fabrica din lume in care se obtinea zahar din sfecla. Datorita faptului ca se reusise obtinerea zaharului din sfecla, tarile din nordul Europei nu au mai importat zahar din tarile situate in sudul con-tinentului, deoarece sfecla se poate cultiva in conditii foarte bune chiar si in regiuni cu clima rece. |
|
0 |
|
|
FamousWhy Editor on Sunday, November 07, 2010 |
|
|
|
In aceasta pagina puteti posta orice intrebare "faimoasa" pe care o aveti in minte sau puteti posta un raspuns sau mai multe la intrebari deja existente, bineinteles daca sunteti atrasi de subiect.
Intrebarile si raspunsurile sunt diferentiate de voturi acordate de alti vizitatori ai site-ului, iar cele mai "faimoase" sunt scoase in evidenta mai mult in listari.
|
|
|