FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|
 
0


 famous?
Curiozitati - intrebari
De cand exista sistemul CGS?
1 raspunsuri 226 vizualizari  raporteaza
EU on Sunday, November 07, 2010 in Curiozitati - intrebari



 raspuns 1
Poate ca pare greu de crezut, dar tocmai un englez a fost cel care a insistat foarte mult pentru folosirea unitatilor de masura centimetru, gram, secunda (CGS) la conferinta de la Paris, din 1875, in cadrul careia s-a hotarat folosirea pe plan international a unitatilor de masura metru, kilogram, secunda, adica introducerea sistemului MKS. Englezul J.D. Everett, caci despre el este vorba, a pledat cu multa inflacarare, aratand ca era necesar un sistem absolut, 'la indemana' a unitatilor de masura. Interesant este ca tocmai Anglia nu a aderat la acest sistem. Si in prezent masuratorile se fac acolo in toii (inch) si se circula pe partea stanga a carosabilului.
0

     raspunde    raporteaza   
FamousWhy Editor on Sunday, November 07, 2010




 
In aceasta pagina puteti posta orice intrebare "faimoasa" pe care o aveti in minte sau puteti posta un raspuns sau mai multe la intrebari deja existente, bineinteles daca sunteti atrasi de subiect. Intrebarile si raspunsurile sunt diferentiate de voturi acordate de alti vizitatori ai site-ului, iar cele mai "faimoase" sunt scoase in evidenta mai mult in listari.

 
Categorii Populare

categorii intrebari

 
Topic-uri Populare
» Cum
    Cum a Cum este Cum se  Cum va Cum sa Cum fac Cum s-ar Cum as
» Cine
    Cine a Cine este Cine va Cine ar Cu cine Cine poate
» Cand
    Cand s-a Cand a Cand va De cand  Cand au 
» Cand
    Unde a Unde s-ar Unde va Unde sunt Unde pot

vezi toate