FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|
 
0


 famous?
Diverse - intrebari
De cand exista duraluminiul?
1 raspunsuri 434 vizualizari  raporteaza
Costi on Friday, January 21, 2011 in Diverse - intrebari raspuns 1
Aluminiul este obtinut in cantitati mari si in conditii de rentabilitate inca din 1886, prin pregatirea sarjei pe baza de electroliza. Datorita existentei acestui procedeu, dar mai ales datorita posibilitatii de a se realiza aliaje care sa corespunda diferitelor utilizari, necesarul de aluminiu a crescut foarte mult. In 1907, Alfred Wilm (1869-1937) a reusit sa produca dur-aluminiu. Acest tip de aluminiu deosebit de dur se obtine prin adaugarea de cupru si magneziu. Duraluminiul a fost un material deosebit de cautat in industria aeronautica, datorita faptului ca era foarte dur, foarte usor si putea fi protejat impotriva coroziunii prin intermediul diferitelor acoperiri. Avionul FI3, realizat de firma Junkers si prezentat in 1919, a fost primul avion de pasageri in adevaratul sens al cuvantului. Acest aparat era realizat din duralu-miniu.
2

     raspunde    raporteaza   
FamousWhy Editor on Friday, January 21, 2011
 
In aceasta pagina puteti posta orice intrebare "faimoasa" pe care o aveti in minte sau puteti posta un raspuns sau mai multe la intrebari deja existente, bineinteles daca sunteti atrasi de subiect. Intrebarile si raspunsurile sunt diferentiate de voturi acordate de alti vizitatori ai site-ului, iar cele mai "faimoase" sunt scoase in evidenta mai mult in listari.

 
Categorii Populare

categorii intrebari

 
Topic-uri Populare
» Cum
    Cum a Cum este Cum se  Cum va Cum sa Cum fac Cum s-ar Cum as
» Cine
    Cine a Cine este Cine va Cine ar Cu cine Cine poate
» Cand
    Cand s-a Cand a Cand va De cand  Cand au 
» Cand
    Unde a Unde s-ar Unde va Unde sunt Unde pot

vezi toate