FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|
 
0


 famous?
Referat : Fizica Si Universul - intrebari
De când sunt cunoscute constelaţiile? Referat : Fizica si Universul
1 raspunsuri 987 vizualizari  raporteaza
Andra on Wednesday, July 14, 2010 in Referat : Fizica Si Universul - intrebari raspuns 1
In urmă cu câteva mii de ani oamenii au încercat să descopere o anumită ordine în multitudinea de stele, atunci când priveau cerul. Aceasta este explicaţia pentru care există aşa-numitele constelaţii la multe dintre popoarele antice, constelaţiile fiind un model cunoscut, format din stele luminoase. Cele mai vechi reprezentări cunoscute ale constelaţiilor sunt cele de pe vazele sumeriene, datând de prin anul 4000 î.Hr. De la sumerieni avem şi prima descriere a Con-stelaţiei Vărsătorului. In jurul anului 1700 î.Hr. astronomii indieni au împărţit bolta cerească în 27 de constelaţii. In Babilon, existau în jurul anului 450 î.Hr. douăsprezece constelaţii, simbolizând animale. In lucrarea sa pe teme astronomice, Almagesta, astronomul grec Claudius Ptolemeus (100-cca. 170) a descris 48 de constelaţii situate în partea de nord a bolţii cereşti.
0

     raspunde    raporteaza   
Mircea on Thursday, July 15, 2010
 
In aceasta pagina puteti posta orice intrebare "faimoasa" pe care o aveti in minte sau puteti posta un raspuns sau mai multe la intrebari deja existente, bineinteles daca sunteti atrasi de subiect. Intrebarile si raspunsurile sunt diferentiate de voturi acordate de alti vizitatori ai site-ului, iar cele mai "faimoase" sunt scoase in evidenta mai mult in listari.

 
Categorii Populare

categorii intrebari

 
Topic-uri Populare
» Cum
    Cum a Cum este Cum se  Cum va Cum sa Cum fac Cum s-ar Cum as
» Cine
    Cine a Cine este Cine va Cine ar Cu cine Cine poate
» Cand
    Cand s-a Cand a Cand va De cand  Cand au 
» Cand
    Unde a Unde s-ar Unde va Unde sunt Unde pot

vezi toate