FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|
 
0


 famous?
Stiinta Si Tehnologie - intrebari
Datorita carei inventii s-a simplificat brusc tehnica constructiilor?
1 raspunsuri 232 vizualizari  raporteaza
Corina on Sunday, November 07, 2010 in Stiinta Si Tehnologie - intrebari



 raspuns 1
In cazul tehnicii de realizare a constructiilor cu caramida si mortar de var, aplicata pana in 1824, se realizeaza structuri solide cu un efect de 'lipire' destul de redus (dar suficient) intre mortar si caramida. Efectul de aderenta era amplificat si prin greutatea elementelor care intra in structura respectiva. Cu toate acestea, liantul poate fi inlaturat relativ usor si caramizile pot fi detasate. Cu totul alta este situatia daca se intrebuinteaza ciment. Acesta este un amestec de argila si piatra de var, care este incalzit in cuptoare speciale (la o temperatura putin mai mica decat cea necesara pentru sinterizare) fiind macinat foarte fin. Daca pulberea obtinuta este amestecata cu apa, masa obtinuta se intareste, devenind dura ca si roca naturala. Materialul obtinut poate fi descompus cu foarte mare greutate. Cimentul se intareste chiar si sub apa. Daca la ciment se adauga nisip sau pietris, se obtine un material de constructie foarte ieftin (beton). Acest material este utilizat si pentru constructii cu structura complexa si poate fi prelucrat chiar si de catre muncitori necalificati.
0

     raspunde    raporteaza   
FamousWhy Editor on Sunday, November 07, 2010




 
In aceasta pagina puteti posta orice intrebare "faimoasa" pe care o aveti in minte sau puteti posta un raspuns sau mai multe la intrebari deja existente, bineinteles daca sunteti atrasi de subiect. Intrebarile si raspunsurile sunt diferentiate de voturi acordate de alti vizitatori ai site-ului, iar cele mai "faimoase" sunt scoase in evidenta mai mult in listari.

 
Categorii Populare

categorii intrebari

 
Topic-uri Populare
» Cum
    Cum a Cum este Cum se  Cum va Cum sa Cum fac Cum s-ar Cum as
» Cine
    Cine a Cine este Cine va Cine ar Cu cine Cine poate
» Cand
    Cand s-a Cand a Cand va De cand  Cand au 
» Cand
    Unde a Unde s-ar Unde va Unde sunt Unde pot

vezi toate