FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|
 
0


 famous?
La Inceputuri - intrebari
Cum si-au construit incasii strazile?
1 raspunsuri 202 vizualizari  raporteaza
Marcel on Sunday, November 07, 2010 in La Inceputuri - intrebari



 raspuns 1
In cea de-a doua jumatate a sec. al XV-lea incasii au construit doua artere importante. Prima dintre ele a fost construita pe coasta si ducea in directia nord-sud. Cea de-a doua, cu o lungime de 5 200 km ('Calea Regilor'), servea la traversarea Anzilor. Aceasta artera reprezinta o capodopera arhitecturala si a fost realizata cu dificultate, deoarece incasii nu au utilizat niciodata roata. Datorita faptului ca incasii nu stapaneau nici tehnica de constructie cu bolta, traversarea numeroaselor cursuri de apa ce intretaiau artera respectiva, destinata trecerii Anzilor, se facea cu ajutorul pontoanelor sau podetelor. Traversarea prapastiilor se facea pe niste punti impletite din franghii. Pana in sec. al XIX-lea aceasta cale de acces a fost una dintre cele mai lungi artere ale lumii.
0

     raspunde    raporteaza   
FamousWhy Editor on Sunday, November 07, 2010




 
In aceasta pagina puteti posta orice intrebare "faimoasa" pe care o aveti in minte sau puteti posta un raspuns sau mai multe la intrebari deja existente, bineinteles daca sunteti atrasi de subiect. Intrebarile si raspunsurile sunt diferentiate de voturi acordate de alti vizitatori ai site-ului, iar cele mai "faimoase" sunt scoase in evidenta mai mult in listari.

 
Categorii Populare

categorii intrebari

 
Topic-uri Populare
» Cum
    Cum a Cum este Cum se  Cum va Cum sa Cum fac Cum s-ar Cum as
» Cine
    Cine a Cine este Cine va Cine ar Cu cine Cine poate
» Cand
    Cand s-a Cand a Cand va De cand  Cand au 
» Cand
    Unde a Unde s-ar Unde va Unde sunt Unde pot

vezi toate