FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|
 
0


 famous?
Educatie - intrebari
Cum si-a vandut Thomas Alva Edison lampa cu filament?
1 raspunsuri 350 vizualizari  raporteaza
Armand on Sunday, November 07, 2010 in Educatie - intrebari



 raspuns 1
Initial lumea nu-si putea permite sa treaca la sistemul de iluminat cu energie-electrica, pentru a avea lumina in case. Aceasta situatie s-a datorat faptului ca lampa cu filament era scumpa si nu se efectuau racordari la reteaua electrica pentru fiecare casa in parte. Racordarea la reteaua electrica se efectua doar atunci cand exista un numar mare de consumatori. Aceasta problema legata de piata a fost rezolvata de catre T.A. Edison printr-o solutie foarte moderna (aceasta se aplica astazi in cazul telefoniei mobile). El a redus pretul lampii cu filament la mai putin de jumatate din costul de productie, a marit astfel cifra de afaceri si a recuperat sumele subventionate prin reducerea costurilor la curent si la lampi, care erau produse la scara industriala.
-1

     raspunde    raporteaza   
FamousWhy Editor on Sunday, November 07, 2010




 
In aceasta pagina puteti posta orice intrebare "faimoasa" pe care o aveti in minte sau puteti posta un raspuns sau mai multe la intrebari deja existente, bineinteles daca sunteti atrasi de subiect. Intrebarile si raspunsurile sunt diferentiate de voturi acordate de alti vizitatori ai site-ului, iar cele mai "faimoase" sunt scoase in evidenta mai mult in listari.

 
Categorii Populare

categorii intrebari

 
Topic-uri Populare
» Cum
    Cum a Cum este Cum se  Cum va Cum sa Cum fac Cum s-ar Cum as
» Cine
    Cine a Cine este Cine va Cine ar Cu cine Cine poate
» Cand
    Cand s-a Cand a Cand va De cand  Cand au 
» Cand
    Unde a Unde s-ar Unde va Unde sunt Unde pot

vezi toate