FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|
 
0


 famous?
Religie - intrebari
Cum se calcula valoarea monedelor in vechile scrieri biblice? Care au fost cele mai importante monede mentionate in Sfanta Scriptura?
1 raspunsuri 367 vizualizari  raporteaza
Florina on Wednesday, November 03, 2010 in Religie - intrebari raspuns 1
Valoarea de schimb a monedelor depindea de natura si greutatea metalului din care erau confectionate, raportul obisnuit dintre aur si argint fiind de 1 la 13 1/3 iar cel dintre argint si arama de 1 la 60. Astfel, un siclu de aur echivala cu 13 1/3 sicli de argint, iar un siclu de argint cu 60 sicli de arama. Cele mai importante monede mentionate in Sfanta Scriptura au fost: siclul (16.36 g de aur, 14.54 g de argint), dragma (4.09 g de aur, 3.65 g de argint), talantul (49.077 kg de aur, 43.620 kg de argint).
0

     raspunde    raporteaza   
FamousWhy Editor on Wednesday, November 03, 2010
 
In aceasta pagina puteti posta orice intrebare "faimoasa" pe care o aveti in minte sau puteti posta un raspuns sau mai multe la intrebari deja existente, bineinteles daca sunteti atrasi de subiect. Intrebarile si raspunsurile sunt diferentiate de voturi acordate de alti vizitatori ai site-ului, iar cele mai "faimoase" sunt scoase in evidenta mai mult in listari.

 
Categorii Populare

categorii intrebari

 
Topic-uri Populare
» Cum
    Cum a Cum este Cum se  Cum va Cum sa Cum fac Cum s-ar Cum as
» Cine
    Cine a Cine este Cine va Cine ar Cu cine Cine poate
» Cand
    Cand s-a Cand a Cand va De cand  Cand au 
» Cand
    Unde a Unde s-ar Unde va Unde sunt Unde pot

vezi toate