FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|
 
0


 famous?
Afaceri - intrebari
Cum s-a intamplat ca lumina 'sa stinga' actiunile la bursa ale Societatii de Electricitate?
1 raspunsuri 297 vizualizari  raporteaza
EU on Sunday, November 07, 2010 in Afaceri - intrebari



 raspuns 1
In decembrie 1878, englezul Joseph Wilson Swan si americanul Thomas Alva Edison au pus la punct un nou principiu, cel al becului electric. Datorita faptului ca niciunul dintre cei doi nu dispunea de un brevet in care sa se prevada exclusivitatea pe piata in ceea ce priveste becul electric, intre Swan si Edison concurenta a fost acerba dupa ce in 1880 inventatorii si-au infiintat firmele, unul dintre ei in Anglia, celalalt in SUA. Desi Edison avea mai mare succes cu produsul sau, Swan nu s-a dat batut si a facut in 1883 o anexa la brevetul de inventie prin care arata ca becul sau nu numai ca emite mai multa lumina, ci are si o mai mare durata de viata. In cele din urma, Swan si Edison au tras concluzia ca 'lupta' dintre ei era inutila si au fondat impreuna 'Edison & Swan Electric Light Company', precum si societatea 'Edison', care isi aveasediul in Germania si care avea sa devina mai tarziu AEG. Dupa infiintarea acestor doua firme si dupa ce s-a aflat ca Swan si Edison au devenit parteneri de afaceri, actiunile lor la bursa au scazut foarte mult.
0

     raspunde    raporteaza   
FamousWhy Editor on Sunday, November 07, 2010




 
In aceasta pagina puteti posta orice intrebare "faimoasa" pe care o aveti in minte sau puteti posta un raspuns sau mai multe la intrebari deja existente, bineinteles daca sunteti atrasi de subiect. Intrebarile si raspunsurile sunt diferentiate de voturi acordate de alti vizitatori ai site-ului, iar cele mai "faimoase" sunt scoase in evidenta mai mult in listari.

 
Categorii Populare

categorii intrebari

 
Topic-uri Populare
» Cum
    Cum a Cum este Cum se  Cum va Cum sa Cum fac Cum s-ar Cum as
» Cine
    Cine a Cine este Cine va Cine ar Cu cine Cine poate
» Cand
    Cand s-a Cand a Cand va De cand  Cand au 
» Cand
    Unde a Unde s-ar Unde va Unde sunt Unde pot

vezi toate