FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|
 
0


 famous?
Diverse - intrebari
Cum functioneaza o bomba cu fisiune nucleara?
1 raspunsuri 519 vizualizari  raporteaza
Mira on Friday, January 21, 2011 in Diverse - intrebari raspuns 1
In cazul bombelor cu fisiune nucleara se declanseaza o reactie in lant in cadrul careia are loc fisiunea atomului de plutoniu 239 sau uraniu 235 (numarul desemneaza izotopul elementului) in conditiile in care se elibereaza brusc o cantitate mare de energie. Acest fenomen se produce numai atunci cand exista o cantitate suficienta de material, ajungandu-se la cantitatea critica - care sa implice producerea fisiunii. In cazul bombelor cu fisiune nucleara cantitatea de material care ar implica producerea fisiunii se dispune in cantitati care nu ar face posibila producerea fisiunii, reactia aceasta fiind provocata in mod controlat cu ajutorul explozibililor. Prin folosirea explozibilului se ajunge la cantitatea critica si bomba explodeaza.
0

     raspunde    raporteaza   
FamousWhy Editor on Friday, January 21, 2011
 
In aceasta pagina puteti posta orice intrebare "faimoasa" pe care o aveti in minte sau puteti posta un raspuns sau mai multe la intrebari deja existente, bineinteles daca sunteti atrasi de subiect. Intrebarile si raspunsurile sunt diferentiate de voturi acordate de alti vizitatori ai site-ului, iar cele mai "faimoase" sunt scoase in evidenta mai mult in listari.

 
Categorii Populare

categorii intrebari

 
Topic-uri Populare
» Cum
    Cum a Cum este Cum se  Cum va Cum sa Cum fac Cum s-ar Cum as
» Cine
    Cine a Cine este Cine va Cine ar Cu cine Cine poate
» Cand
    Cand s-a Cand a Cand va De cand  Cand au 
» Cand
    Unde a Unde s-ar Unde va Unde sunt Unde pot

vezi toate