raspuns 1
|
Prin anul 2500 î.Hr. în Egipt şi în Mesopotamia se prepara deja bere. Pornindu-se de la modul de scriere asemănător, s-a ajuns la concluzia că pentru cuvintele „bere" şi "pâine" era utilizat acelaşi termen, care avea şi sensu¬rile de "masă", respectiv "poftă bună". In Egipt şi în Mesopotamia, berea constituia în acele vremuri un aliment de bază, care nu era produs, însă, din hamei. Se spune că Osiris, zeul "celuilalt tărâm", al forţelor naturii şi al agriculturii l-ar fi învăţat pe om sa facă bere. Pen¬tru a prepara berea, egiptenii măcinau boabe de grâu, orz sau mei, obţinând urluială. Un sfert din cantitatea de urluială era pusă în apa, la macerat. Din restul de urluială se coceau la temperaturi reduse pâini de dimensiuni mici. Pâinile obţinute erau rupte în bucăţi mici şi introduse în apa în care se afla deja urluială. Bucăţile de pâine erau injectate cu bere veche, pentru a se asigura fermentaţia. In Egipt, producţia de bere reprezenta un monopol al faraonului. |
|
0 |
|
|
Andra on Thursday, July 08, 2010 |
|