FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|
 
0


 famous?
Stiinta Si Tehnologie - intrebari
Cum a fost realizat trenul francez de mare viteza, TGV?
1 raspunsuri 402 vizualizari  raporteaza
Miron on Friday, January 21, 2011 in Stiinta Si Tehnologie - intrebari



 raspuns 1
TGV-ul (Train a Grande Vitesse = tren de mare viteza) a circulat la inceput cu sisteme de propulsie pe baza de turbina de gaze, atingand in 1967 viteze de pana la 350 km/h. Apoi s-a trecut la o solutie care permitea economisirea energiei si nici nu era daunatoare pentru mediul inconjurator, aceea a sistemelor de propulsie pe baza de energie electrica. In 1981, TGV-ul incepe sa asigure legatura intre Paris si Lyon, circuland cu 200 km/h. De atunci, reteaua de cale ferata a fost extinsa permanent. In mai 1988 un tren TGV inregistreaza recordul de viteza pentru un vehicul care se deplaseaza pe sine, circuland cu 515 km/h si depasind astfel recordul inregistrat de un tren ICE de 406,9 km/h.
1

     raspunde    raporteaza   
FamousWhy Editor on Friday, January 21, 2011




 
In aceasta pagina puteti posta orice intrebare "faimoasa" pe care o aveti in minte sau puteti posta un raspuns sau mai multe la intrebari deja existente, bineinteles daca sunteti atrasi de subiect. Intrebarile si raspunsurile sunt diferentiate de voturi acordate de alti vizitatori ai site-ului, iar cele mai "faimoase" sunt scoase in evidenta mai mult in listari.

 
Categorii Populare

categorii intrebari

 
Topic-uri Populare
» Cum
    Cum a Cum este Cum se  Cum va Cum sa Cum fac Cum s-ar Cum as
» Cine
    Cine a Cine este Cine va Cine ar Cu cine Cine poate
» Cand
    Cand s-a Cand a Cand va De cand  Cand au 
» Cand
    Unde a Unde s-ar Unde va Unde sunt Unde pot

vezi toate