FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|
 
1


 famous?
Istoria Artei Pe Scurt - intrebari
Cum a fost realizat pentru prima dată porţelanul în Europa? Istoria artei pe scurt
1 raspunsuri 1642 vizualizari  raporteaza
Alisa on Wednesday, August 18, 2010 in Istoria Artei Pe Scurt - intrebari



 raspuns 1
Datorită faptului că porţelanul era un produs foarte căutat în Europa, dar şi pentru că nu se cunoştea secretul producerii acestui material, în Europa sec. al XVI-lea s-au efectuat o serie de experienţe pentru a se descoperi secretul aşa-numitului "aur alb". Experienţele finanţate în Italia, mai precis la Florenţa, de către familia de Medici au fost încununate în cele din urma de succes, în sensul că s-a reuşit producerea porţelanului moale. Acest tip de porţelan se deosebeşte de porţelanul dur, chinezesc, prin conţinutul său redus de feldspat. Această particularitate implică faptul că porţelanul poate fi obţinut la o temperatură mai redusă de ardere. Deosebit de importante au fost în acest sens şi cercetările legate de producerea porţelanului, efectuate la cererea lui August cel Puternic, principele elector al Saxoniei. Alchimistul Johann Friedrich Bottger s-a ocupat ani la rând cu această problemă şi a reuşit să producă porţelan alb în anul 1708. La numai doi ani după aceea la Meifien a fost înfiinţată o manufactură de porţelan.
0

     raspunde    raporteaza   
Sorin on Wednesday, August 18, 2010




 
In aceasta pagina puteti posta orice intrebare "faimoasa" pe care o aveti in minte sau puteti posta un raspuns sau mai multe la intrebari deja existente, bineinteles daca sunteti atrasi de subiect. Intrebarile si raspunsurile sunt diferentiate de voturi acordate de alti vizitatori ai site-ului, iar cele mai "faimoase" sunt scoase in evidenta mai mult in listari.

 
Categorii Populare

categorii intrebari

 
Topic-uri Populare
» Cum
    Cum a Cum este Cum se  Cum va Cum sa Cum fac Cum s-ar Cum as
» Cine
    Cine a Cine este Cine va Cine ar Cu cine Cine poate
» Cand
    Cand s-a Cand a Cand va De cand  Cand au 
» Cand
    Unde a Unde s-ar Unde va Unde sunt Unde pot

vezi toate