|
0 |
|
famous? |
|
|
|
|
|
|
raspuns 1
|
Se pare ca totul s-a petrecut în anul 1214, într-o perioadă dificilă din punct de vedere economic. Câteva maici de la manăstirea San Clemente din Toledo au ajuns la soluţia, impusă de faptul că proviziile de alimente erau insuficiente, de a strânge migdalele din arborii aflaţi pe pământul mănăstirii. Măicuţele le-au pisat folosindu-se de piuliţe de marmură, pentru a obţine un fel de pastă ce le-ar fi adus aminte de pâine. Una dintre maici a venit cu ideea ca în pasta obţinută să se amestece zahăr pentru a se mai diminua gustul amar al migdalelor. Aşa a fost produs -conform legendei - pentru prima dată marţipanul. La Toledo, marţipanul a fost produs pe scară largă pentru prima oară în sec. al XVI-lea, fapt ce a dus chiar la formarea unei bresle cu acest specific în anul 1613. |
|
0 |
|
|
Editor FW on Friday, August 06, 2010 |
|
|
|
In aceasta pagina puteti posta orice intrebare "faimoasa" pe care o aveti in minte sau puteti posta un raspuns sau mai multe la intrebari deja existente, bineinteles daca sunteti atrasi de subiect.
Intrebarile si raspunsurile sunt diferentiate de voturi acordate de alti vizitatori ai site-ului, iar cele mai "faimoase" sunt scoase in evidenta mai mult in listari.
|
|
|