FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|
 
0


 famous?
Referat : Fizica Si Universul - intrebari
Cum a fost determinată exact viteza sunetului în anul 1738? Referat : Fizica si Universul
1 raspunsuri 1402 vizualizari  raporteaza
Ramona on Wednesday, August 18, 2010 in Referat : Fizica Si Universul - intrebari



 raspuns 1
In 1738 câţiva membri ai Academiei de Ştiinţe din Franţa au dorit să determine cu exactitate viteza sunetului. Cei trei francezi care au contribuit la deter-minarea cu exactitate a vitezei sunetului, adică Cassini de Thury, Maraldi şi Lacaille şi-au ales pentru efectuarea testelor patru locaţii situate la înălţime în zona Parisului (una dintre acestea fiind chiar Montmartre). La fiecare zece minute se dădea foc încărcăturii câte unui tun. Cei trei au determinat diferenţa de timp dintre momentul în care se vedea flacăra emisă de încărcătură şi momentul în care se auzea sunetul. Acest experiment costisitor s-a dovedit eficient. Valoarea corespunzătoare a vitezei sunetului este de 332 m/s.
0

     raspunde    raporteaza   
Adi on Wednesday, August 18, 2010




 
In aceasta pagina puteti posta orice intrebare "faimoasa" pe care o aveti in minte sau puteti posta un raspuns sau mai multe la intrebari deja existente, bineinteles daca sunteti atrasi de subiect. Intrebarile si raspunsurile sunt diferentiate de voturi acordate de alti vizitatori ai site-ului, iar cele mai "faimoase" sunt scoase in evidenta mai mult in listari.

 
Categorii Populare

categorii intrebari

 
Topic-uri Populare
» Cum
    Cum a Cum este Cum se  Cum va Cum sa Cum fac Cum s-ar Cum as
» Cine
    Cine a Cine este Cine va Cine ar Cu cine Cine poate
» Cand
    Cand s-a Cand a Cand va De cand  Cand au 
» Cand
    Unde a Unde s-ar Unde va Unde sunt Unde pot

vezi toate