FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|
 
-1


 famous?
Istoria Lumii - intrebari
Cu ce vehicul a atins Simon Stevin viteza de peste 30 de kilometri/oră?
1 raspunsuri 4897 vizualizari  raporteaza
Aurora on Wednesday, August 18, 2010 in Istoria Lumii - intrebari raspuns 1
Pentru a se folosi de forţa vântului şi în vederea deplasării pe uscat, matematicianul olandez Simon Stevin (Stevinus) a construit prin 1600 un vehicul cu pânze, mai exact un vehicul cu roţi, care era dotat cu o pânză. Cu ajutorul vehiculului respec tiv, omul de ştiinţă a reuşit sa parcurgă în doar două ore distanţa de 67,6 km dintre Scheveningen şi Petten şi asta cu 28 de pasageri la bord! Singurul inconvenient l-a reprezentat faptul că Stevin nu s-a putut deplasa decât de-a lungul plajei, deoarece pe vremea aceea drumurile erau mult prea proaste pentru vehiculul sau.
0

     raspunde    raporteaza   
Bela on Wednesday, August 18, 2010
 
In aceasta pagina puteti posta orice intrebare "faimoasa" pe care o aveti in minte sau puteti posta un raspuns sau mai multe la intrebari deja existente, bineinteles daca sunteti atrasi de subiect. Intrebarile si raspunsurile sunt diferentiate de voturi acordate de alti vizitatori ai site-ului, iar cele mai "faimoase" sunt scoase in evidenta mai mult in listari.

 
Categorii Populare

categorii intrebari

 
Topic-uri Populare
» Cum
    Cum a Cum este Cum se  Cum va Cum sa Cum fac Cum s-ar Cum as
» Cine
    Cine a Cine este Cine va Cine ar Cu cine Cine poate
» Cand
    Cand s-a Cand a Cand va De cand  Cand au 
» Cand
    Unde a Unde s-ar Unde va Unde sunt Unde pot

vezi toate