FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|
 
0


 famous?
Diverse - intrebari
Cine a pus la punct alfabetul Morse?
1 raspunsuri 205 vizualizari  raporteaza
Chelu on Sunday, November 07, 2010 in Diverse - intrebari



 raspuns 1
In 1830 Samuel F.B. Morse (1791-1872) a avut ideea de a transmite stiri la distante mari cu ajutorul unui aparat pe care 1-a numit 'telegraf'. In principiu receptorul se compune dintr-un creion pe care un electromagnet il misca de-a lungul unei fasii de hartie. Cu ajutorul unui dispozitiv care o pune in miscare, aceasta fasie este deplasata incet pe sub creion. Daca electromagnetul recepteaza un impuls electric scurt, pe hartie apare doar un punct sau o linie scurta, daca impulsul este mai lung, pe hartie apare un o linie mai lunga. Emitatorul se compune dintr-o tasta cu contact, asa-numita tasta Morse, cu ajutorul careia functionarul de la telegraf transmite impulsurile lungi sau scurte. Legatura dintre emitator si receptor este asigurata prin intermediul unui simplu conductor pentru curent electric. Fiecare litera a alfabetului Morse se compune dintr-o combinatie de linii si puncte. intre litere se fac pauze mai mici, iar intre cuvinte se fac pauze mai mari. Din cauza faptului ca mesajele erau transmise eu destula greutate si operatia respectiva era destul de costisitoare, a luat nastere asa-numitul stil telegrafic. De exemplu nu se transmitea mesajul 'sosesc vineri la ora 12', ci mesajul 'sosire vineri 1200'.
0

     raspunde    raporteaza   
FamousWhy Editor on Sunday, November 07, 2010




 
In aceasta pagina puteti posta orice intrebare "faimoasa" pe care o aveti in minte sau puteti posta un raspuns sau mai multe la intrebari deja existente, bineinteles daca sunteti atrasi de subiect. Intrebarile si raspunsurile sunt diferentiate de voturi acordate de alti vizitatori ai site-ului, iar cele mai "faimoase" sunt scoase in evidenta mai mult in listari.

 
Categorii Populare

categorii intrebari

 
Topic-uri Populare
» Cum
    Cum a Cum este Cum se  Cum va Cum sa Cum fac Cum s-ar Cum as
» Cine
    Cine a Cine este Cine va Cine ar Cu cine Cine poate
» Cand
    Cand s-a Cand a Cand va De cand  Cand au 
» Cand
    Unde a Unde s-ar Unde va Unde sunt Unde pot

vezi toate