FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|
 
-1


 famous?
Diverse - intrebari
Cine a inventat dinamita?
1 raspunsuri 2350 vizualizari  raporteaza
Marcel on Sunday, November 07, 2010 in Diverse - intrebari  best answer
Alfred Nobel (1833-1896), chimist si industrias suedez a lucrat mai intai la Sankt-Petersburg, in fabrica producatoare de masini, proprietate a tatalui sau. Incepand din 1859 el s-a ocupat cu punerea la punct a explozibililor. Aflat in Suedia, la Heleneborg, in fabrica ce apartinea familiei sale, Nobel a incercat sa gaseasca metode care sa permita manipularea nitroglicerinei in conditii de siguranta. In 1864, intr-o explozie produsa la fabrica, Nobel si-a pierdut fratele mai tanar. Odata cu acesta si-au pierdut viata inca patru persoane. In 1867, visul lui Alfred Nobel s-a implinit in sfarsit. El a reusit sa gaseasca o substanta organica in care nitroglicerina sa poata fi 'invelita' diminuandu-i-se astfel volatilitatea. Nobel a fost inventatorul dinamitei. In testamentul sau, Nobel a aratat ca o mare parte a averii sale va fi destinata unui fond din care sa se acorde premii pentru realizari importante in domeniul fizicii, chimiei, medicinei, fiziologiei, literaturii, precum si persoanelor care desfasurau o activitate deosebita, destinata mentinerii pacii.
7

     raspunde    raporteaza   
FamousWhy Editor on Sunday, November 07, 2010
 
In aceasta pagina puteti posta orice intrebare "faimoasa" pe care o aveti in minte sau puteti posta un raspuns sau mai multe la intrebari deja existente, bineinteles daca sunteti atrasi de subiect. Intrebarile si raspunsurile sunt diferentiate de voturi acordate de alti vizitatori ai site-ului, iar cele mai "faimoase" sunt scoase in evidenta mai mult in listari.

 
Categorii Populare

categorii intrebari

 
Topic-uri Populare
» Cum
    Cum a Cum este Cum se  Cum va Cum sa Cum fac Cum s-ar Cum as
» Cine
    Cine a Cine este Cine va Cine ar Cu cine Cine poate
» Cand
    Cand s-a Cand a Cand va De cand  Cand au 
» Cand
    Unde a Unde s-ar Unde va Unde sunt Unde pot

vezi toate