FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|
 
0


 famous?
Diverse - intrebari
Cine a inventat celula cu combustibil?
1 raspunsuri 251 vizualizari  raporteaza
Armand on Friday, January 21, 2011 in Diverse - intrebari



 raspuns 1
Celula cu combustibil este un convertor electrochimie in care hidrogenul si oxigenul intra intr-o reactie controlata in urma careia se obtine curent electric si caldura. William Robert Grove (1811-1896) a descris in 1839 bateria galvanica cu gaze care ar genera curent electric cu un randament de aproape 100% pe baza unei arderi reci, respectiv a unei reactii intre hidrogen si oxigen. Willielm Ostwald (1852-1932) s-a referit la posibilitatile si importanta celulelor cu combustibil, dar cercetarile legate de acestea au demarat abia dupa 1945, in contextul efectuarii zborurilor in spatiu. Multe dintre aceste cercetari aveau ca baza teoretica descoperirile britanicului Francis Bacon (1561-1626). In 1952 a fost realizata prima celula cu combustibil. Din 1955 sunt efectuate noi teste, iar in 1960 este pusa la punct prima celula care poate fi utilizata efectiv. Aceste celule au fost utilizate in cadrul programelor spatiale Gemini si Apollo. Mai recent cercetatori de la diferite firme au facut progrese remarcabile in ceea ce priveste acest tip de celule, ele fiind utilizate pentru vehicule, dar si pentru alimentarea cu energie electrica a diverselor aparate portabile.
0

     raspunde    raporteaza   
FamousWhy Editor on Friday, January 21, 2011




 
In aceasta pagina puteti posta orice intrebare "faimoasa" pe care o aveti in minte sau puteti posta un raspuns sau mai multe la intrebari deja existente, bineinteles daca sunteti atrasi de subiect. Intrebarile si raspunsurile sunt diferentiate de voturi acordate de alti vizitatori ai site-ului, iar cele mai "faimoase" sunt scoase in evidenta mai mult in listari.

 
Categorii Populare

categorii intrebari

 
Topic-uri Populare
» Cum
    Cum a Cum este Cum se  Cum va Cum sa Cum fac Cum s-ar Cum as
» Cine
    Cine a Cine este Cine va Cine ar Cu cine Cine poate
» Cand
    Cand s-a Cand a Cand va De cand  Cand au 
» Cand
    Unde a Unde s-ar Unde va Unde sunt Unde pot

vezi toate