FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|
 
0


 famous?
Diverse - intrebari
Cine a inventat busola giroscopica?
1 raspunsuri 663 vizualizari  raporteaza
Mira on Friday, January 21, 2011 in Diverse - intrebari raspuns 1
Fizicianul francez Leon Fou-cault (1819-1868) a pus la punct principiul busolei giroscopice, insa conditiile tehnice necesare producerii unui asemenea instrument au existat abia prin 1900 . in 1901, tehnicianul german Hermann Anschiitz-Kaempfe (1872-1931) a facut teste cu o busola giroscopica pe care o realizase. in 1909 o busola construita de Kaempfe era montata la bordul unui vas de razboi. Acest instrument prezenta o abatere de + / -3 % in raport cu meridianul. Un model realizat ulterior prezenta o abatere de + / -1 %. Problemele care duceau la producerea abaterilor au fost inlaturate mai tarziu de catre Anschiitz-Kaempfe impreuna cu inginerul american Elmer Am-brose Sperry (1860-1930), care au trecut de la busola monogi-ranta la busola poligiranta.
1

     raspunde    raporteaza   
FamousWhy Editor on Friday, January 21, 2011
 
In aceasta pagina puteti posta orice intrebare "faimoasa" pe care o aveti in minte sau puteti posta un raspuns sau mai multe la intrebari deja existente, bineinteles daca sunteti atrasi de subiect. Intrebarile si raspunsurile sunt diferentiate de voturi acordate de alti vizitatori ai site-ului, iar cele mai "faimoase" sunt scoase in evidenta mai mult in listari.

 
Categorii Populare

categorii intrebari

 
Topic-uri Populare
» Cum
    Cum a Cum este Cum se  Cum va Cum sa Cum fac Cum s-ar Cum as
» Cine
    Cine a Cine este Cine va Cine ar Cu cine Cine poate
» Cand
    Cand s-a Cand a Cand va De cand  Cand au 
» Cand
    Unde a Unde s-ar Unde va Unde sunt Unde pot

vezi toate