FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|
 
0


 famous?
Educatie - intrebari
Cine a fost Thomas Alva Edison?
1 raspunsuri 414 vizualizari  raporteaza
Alexa on Sunday, November 07, 2010 in Educatie - intrebari



 raspuns 1
Viata lui Edison (1847-1931) a fost una mai putin obisnuita, daca avem in vedere faptul ca este considerat cel mai de seama inventator american. El a fost la scoala numai trei luni. Cunostintele vaste pe care le avea, le-a dobandit invatand singur. inca de cand era copil si-a construit propriul laborator de chimie, pe care 1-a finantat el insusi din banii pe care ii primea distribuind ziare si mai tarziu editand propria sa publicatie. Calatorind cu trenul, Edison a descoperit telegraful, caruia i-a adus cateva imbunatatiri pe vremea cand, la varsta de 19 ani, a lucrat ca telegrafist la New York. Dupa aceea, marele autodidact a inventat microfonul cu carbon, un precursor al aparaturii destinate comunicarii la distanta. La 31 de ani, Edison a inventat fonograful, aparat care i-a facut pe unii profesori sa considere ca era un 'sarlatan' si un 'ventriloc'. O alta inventie deosebit de importanta a fost aceea din 1879, mai exact becul cu filament din carbon. Faptul ca in 1875 americanul, de origine germana, Goebel, inventase deja becul electric nu mai are astazi foarte mare importanta, deoarece Edison a fost cel care a jucat un rol deosebit de important in aplicarea sistemului electric de iluminat. Printre realizarile sale se numara si imbunatatirile aduse masinii de scris, construirea aparatelor destinate inregistrarii pe pelicula de film, punerea la punct a proiectoarelor corespunzatoare pentru aparatele respective, descoperirea unui procedeu destinat turnarii betonului. in total Edison a pus la punct 2 000 de sisteme electrice si a obtinut peste 1 000 de brevete de inventie.
0

     raspunde    raporteaza   
FamousWhy Editor on Sunday, November 07, 2010




 
In aceasta pagina puteti posta orice intrebare "faimoasa" pe care o aveti in minte sau puteti posta un raspuns sau mai multe la intrebari deja existente, bineinteles daca sunteti atrasi de subiect. Intrebarile si raspunsurile sunt diferentiate de voturi acordate de alti vizitatori ai site-ului, iar cele mai "faimoase" sunt scoase in evidenta mai mult in listari.

 
Categorii Populare

categorii intrebari

 
Topic-uri Populare
» Cum
    Cum a Cum este Cum se  Cum va Cum sa Cum fac Cum s-ar Cum as
» Cine
    Cine a Cine este Cine va Cine ar Cu cine Cine poate
» Cand
    Cand s-a Cand a Cand va De cand  Cand au 
» Cand
    Unde a Unde s-ar Unde va Unde sunt Unde pot

vezi toate