FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|
 
0


 famous?
Sanatate - intrebari
Cine a fost Louis Pasteur?
1 raspunsuri 362 vizualizari  raporteaza
Sobo on Sunday, November 07, 2010 in Sanatate - intrebari



 raspuns 1
Pasteur (1822-1895), fiul unui tabacar, s-a impus in domeniul stiintific. Dupa ce a ocupat postul de profesor la diferite institutii de invatamant, el preda incepand din 1867 la catedra de chimie organica din cadrul Universitatii Sorbona din Paris. Pasteur a demonstrat ca teoria generatiei spontanee (formarea fiintelor vii din organisme moarte) era falsa. Tot el a dovedit importanta microorganismelor in procesul de fermentatie si de putretactie. In 1865, Pasteur pune la punct metoda de conservare a laptelui prin incalzirea lui la temperaturi intre 60 si 80 °C, proces (denumit pasteurizare) in cadrul caruia mor toate microorganismele care duc la fermentatie (in afara sporilor). Pasteur a ajuns la concluzia ca o serie de boli, cum ar fi pesta aviara, antraxul, raia porcina, turbarea sunt provocate de microorganisme si a pus bazele bacteriologiei. El a reusit sa produca si o serie de vaccinuri, pe baza de agenti patogeni atenuati care nu ajunsesera la stadiul de dezvoltare maxima. In 1881, Pasteur apus la punct vaccinul impotriva turbarii (antirabic). Incepand din 1888 Pasteur este directorul Institutului 'Pasteur'. Acesta se numara si astazi printre cele mai importante institute de cercetare din lume.
2

     raspunde    raporteaza   
FamousWhy Editor on Sunday, November 07, 2010




 
In aceasta pagina puteti posta orice intrebare "faimoasa" pe care o aveti in minte sau puteti posta un raspuns sau mai multe la intrebari deja existente, bineinteles daca sunteti atrasi de subiect. Intrebarile si raspunsurile sunt diferentiate de voturi acordate de alti vizitatori ai site-ului, iar cele mai "faimoase" sunt scoase in evidenta mai mult in listari.

 
Categorii Populare

categorii intrebari

 
Topic-uri Populare
» Cum
    Cum a Cum este Cum se  Cum va Cum sa Cum fac Cum s-ar Cum as
» Cine
    Cine a Cine este Cine va Cine ar Cu cine Cine poate
» Cand
    Cand s-a Cand a Cand va De cand  Cand au 
» Cand
    Unde a Unde s-ar Unde va Unde sunt Unde pot

vezi toate