FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|
 
0


 famous?
Educatie - intrebari
Cine a fost Ampere?
1 raspunsuri 338 vizualizari  raporteaza
Madalin on Sunday, November 07, 2010 in Educatie - intrebari raspuns 1
Matematicianul si fizicianul francez Andre-Marie Ampere (1775-1836) a devenit renumit datorita contributiei sale in domeniul electrodinamicii. El s-a nascut la Polemieux-au-Mont-d'Or. Mai intai el a fost preocupat de teoria probabilitatilor. A fost profesor la Bourg si Lyon. Mai tarziu a ocupat postul de profesor la College de France. Unitatea de masura a intensitatii curentului (Ampere, A) poarta numele marelui om de stiinta. Teoria electrodinamica pe care a formulat-o si consideratiile legate de raportul dintre electricitate si magnetism sunt prezentate in lucrarile sale Recueil d'observations electrodynamiques (1822) si Sur la theorie mathematique des phenomenes electrodynamiques(1826).
0

     raspunde    raporteaza   
FamousWhy Editor on Sunday, November 07, 2010
 
In aceasta pagina puteti posta orice intrebare "faimoasa" pe care o aveti in minte sau puteti posta un raspuns sau mai multe la intrebari deja existente, bineinteles daca sunteti atrasi de subiect. Intrebarile si raspunsurile sunt diferentiate de voturi acordate de alti vizitatori ai site-ului, iar cele mai "faimoase" sunt scoase in evidenta mai mult in listari.

 
Categorii Populare

categorii intrebari

 
Topic-uri Populare
» Cum
    Cum a Cum este Cum se  Cum va Cum sa Cum fac Cum s-ar Cum as
» Cine
    Cine a Cine este Cine va Cine ar Cu cine Cine poate
» Cand
    Cand s-a Cand a Cand va De cand  Cand au 
» Cand
    Unde a Unde s-ar Unde va Unde sunt Unde pot

vezi toate