FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|
 
0


 famous?
Arta Cultura - intrebari
Cine a fost Albertus Magnus?
1 raspunsuri 384 vizualizari  raporteaza
Ilie on Friday, August 06, 2010 in Arta Cultura - intrebari



 raspuns 1
Albertus Magnus (1193- 1280, de fapt contele Albrecht de Bollstadt) a fost cel mai mare învăţat al Evului Mediu (Doctor universalis). Albertus era descendentul unei familii de ministeriabili din Stauffen.

El s-a dedicat vieţii monahale şi a făcut parte, din 1229, din Ordinul dominican. Albertus Magnus a predat la universităţile din Paris şi din Koln. Intre 1260 şi 1262 el a fost episcop de Regensburg.

In scrierile sale, marele învăţat a arătat că filosofia lui Aristotel ar trebui adaptată la credinţa creştină. Abia după ce elevul lui Albertus, Toma din Aquino a tradus în latină operele lui Aristotel, parţial interzise, continuând munca profesorului său, a fost posibilă o răsfrângere a ideilor filosofului grec asupra învăţăturii creştine.

Albertus a fost şi un însemnat naturalist, iar în domeniul botanicii cunoştinţele sale erau mult avansate în comparaţie cu cele ale timpului său. Lui i se datorează prima clasificare a plantelor. Efectuând el însuşi o serie de experimente cu caracter ştiinţific, Albertus a combătut o serie de credinţe mitologice.

Datorită faptului că avea vaste cunoştinţe în domeniul chimiei şi fizicii, învăţatul a dobândit faima de magician. In 1931 Albertus a fost declarat sfânt de către Biserica Catolică.

0

     raspunde    raporteaza   
Editor FW on Friday, August 06, 2010




 
In aceasta pagina puteti posta orice intrebare "faimoasa" pe care o aveti in minte sau puteti posta un raspuns sau mai multe la intrebari deja existente, bineinteles daca sunteti atrasi de subiect. Intrebarile si raspunsurile sunt diferentiate de voturi acordate de alti vizitatori ai site-ului, iar cele mai "faimoase" sunt scoase in evidenta mai mult in listari.

 
Categorii Populare

categorii intrebari

 
Topic-uri Populare
» Cum
    Cum a Cum este Cum se  Cum va Cum sa Cum fac Cum s-ar Cum as
» Cine
    Cine a Cine este Cine va Cine ar Cu cine Cine poate
» Cand
    Cand s-a Cand a Cand va De cand  Cand au 
» Cand
    Unde a Unde s-ar Unde va Unde sunt Unde pot

vezi toate