FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|
 
0


 famous?
Stiinta Si Tehnologie - intrebari
Cine a descoperit forta electromotoare?
1 raspunsuri 472 vizualizari  raporteaza
Sorin on Sunday, November 07, 2010 in Stiinta Si Tehnologie - intrebari raspuns 1
Prin forta electromotoare se intelege interactiunea unei forte intre un magnet si un conductor prin care trece curentul, astfel evidentiindu-se existenta campului electromagnetic. Danezul Hans Christian Orsted a descoperit in 1820 ca o sarma prin care trece curent electric poate pune in miscare un ac magnetizat, adica si-a dat seama ca asupra acului respectiv se exercita o forta. Tot in aceeasi perioada germanul Salomo Schweigger a infasurat sarma, astfel incat sa obtina o bobina, si a amplificat astfel forta care se exercita asupra acului.
2

     raspunde    raporteaza   
FamousWhy Editor on Sunday, November 07, 2010
 
In aceasta pagina puteti posta orice intrebare "faimoasa" pe care o aveti in minte sau puteti posta un raspuns sau mai multe la intrebari deja existente, bineinteles daca sunteti atrasi de subiect. Intrebarile si raspunsurile sunt diferentiate de voturi acordate de alti vizitatori ai site-ului, iar cele mai "faimoase" sunt scoase in evidenta mai mult in listari.

 
Categorii Populare

categorii intrebari

 
Topic-uri Populare
» Cum
    Cum a Cum este Cum se  Cum va Cum sa Cum fac Cum s-ar Cum as
» Cine
    Cine a Cine este Cine va Cine ar Cu cine Cine poate
» Cand
    Cand s-a Cand a Cand va De cand  Cand au 
» Cand
    Unde a Unde s-ar Unde va Unde sunt Unde pot

vezi toate