FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|
 
0


 famous?
Stiinta Si Tehnologie - intrebari
Cine a construit prima instalatie pentru desalinizarea apei sarate, care functiona cu energie solara?
1 raspunsuri 500 vizualizari  raporteaza
Madalina on Sunday, November 07, 2010 in Stiinta Si Tehnologie - intrebari



 raspuns 1
Evenimentul nu a avut loc pe insoritele meleaguri africane, asa cum am fi tentati sa ne imaginam, ci in Chile. In 1872, inginerul englez Charles Wilson a construit in Chile, mai precis in Las Salinas, prima instalatie din lume pentru desalinizarea apei sarate, care functiona cu energie solara. Principul pe baza caruia functiona respectiva instalatie era deosebit de simplu. Un bazin era umplut cu apa care urma sa fie desarata. Acesta era acoperit cu o placa din sticla, dispusa oblic. Datorita razelor solare apa se evapora, se condensa si se depunea pe suprafata placii din sticla. De pe aceasta placa dispusa oblic, apa se scurgea intr-un recipient de colectare. Wilson a reusit chiar sa sporeasca eficienta instalatiei sale, racind cu apa partea superioara a placii din sticla, grabind astfel condensarea.
0

     raspunde    raporteaza   
FamousWhy Editor on Sunday, November 07, 2010




 
In aceasta pagina puteti posta orice intrebare "faimoasa" pe care o aveti in minte sau puteti posta un raspuns sau mai multe la intrebari deja existente, bineinteles daca sunteti atrasi de subiect. Intrebarile si raspunsurile sunt diferentiate de voturi acordate de alti vizitatori ai site-ului, iar cele mai "faimoase" sunt scoase in evidenta mai mult in listari.

 
Categorii Populare

categorii intrebari

 
Topic-uri Populare
» Cum
    Cum a Cum este Cum se  Cum va Cum sa Cum fac Cum s-ar Cum as
» Cine
    Cine a Cine este Cine va Cine ar Cu cine Cine poate
» Cand
    Cand s-a Cand a Cand va De cand  Cand au 
» Cand
    Unde a Unde s-ar Unde va Unde sunt Unde pot

vezi toate