FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|
 
0


 famous?
Planeta Pamant - intrebari
Ce stiti despre solstitii si echinoctii?
1 raspunsuri 893 vizualizari  raporteaza
Zany on Wednesday, November 03, 2010 in Planeta Pamant - intrebari



  best answer
Se stie ca in cele doua zone ale pamantului, emisfera nordica si emisfera sudica, anotimpurile sunt inversate. La 21 martie la Ecuator razele soarelui cad perpendicular pe suprafata pamantului si emisferele sunt incalzite in mod egal si ziua este egala cu noaptea. Pentru emisfera nordica, este echinoctiul de primavara si deci incepe primavara, iar pentru emisfera sudica este echinoctiul de toamna, incepe toamna. Treptat in emisfera nordica ziua creste si noaptea scade pana la 22 iunie cand are loc solstitiul de vara pentru emisfera nordica (este cea mai lunga zi din an) si solstitiul de iarna pentru emisfera sudica (cea mai lunga noapte din an). La 23 septembrie, ziua iar este egala cu noaptea si in emisfera nordica este echinoctiul de toamna, incepe toamna iar in emisfera sudica incepe primavara. La 22 decembrie are loc solstitiul de iarna. In emisfera nordica este cea mai scurta zi din an si incepe iarna iar in cea sudica este cea mai lunga zi din an si incepe vara.
12

     raspunde    raporteaza   
FamousWhy Editor on Wednesday, November 03, 2010




 
In aceasta pagina puteti posta orice intrebare "faimoasa" pe care o aveti in minte sau puteti posta un raspuns sau mai multe la intrebari deja existente, bineinteles daca sunteti atrasi de subiect. Intrebarile si raspunsurile sunt diferentiate de voturi acordate de alti vizitatori ai site-ului, iar cele mai "faimoase" sunt scoase in evidenta mai mult in listari.

 
Categorii Populare

categorii intrebari

 
Topic-uri Populare
» Cum
    Cum a Cum este Cum se  Cum va Cum sa Cum fac Cum s-ar Cum as
» Cine
    Cine a Cine este Cine va Cine ar Cu cine Cine poate
» Cand
    Cand s-a Cand a Cand va De cand  Cand au 
» Cand
    Unde a Unde s-ar Unde va Unde sunt Unde pot

vezi toate