FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|
 
0


 famous?
Religie - intrebari
Ce se sarbatoreste de Pesah-ul iudaic?
1 raspunsuri 369 vizualizari  raporteaza
Ciribauru on Tuesday, January 25, 2011 in Religie - intrebari raspuns 1
Plecarea din Egipt - sfarsitul robiei israelitilor si adevaratul moment al genezei poporului evreu. Aceasta sarbatoare a eliberarii este celebrata anual in martie sau in aprilie (in functie de calendarul lunii); drept amintire a acestui eveniment fiecare familie evreiasca reface simbolic prima masa de Pesah, la care se mananca miel si paine nedospita. Cu sangele mielului sacrificat evreii, la porunca lui Dumnezeu, isi insemneaza usile si evita in acest fel ultima plaga biblica, uciderea tuturor intai - nascutilor din Egipt. De asemenea, si Cina cea de taina a lui Hristos a fost o masa de Pesah.
0

     raspunde    raporteaza   
FamousWhy Editor on Tuesday, January 25, 2011
 
In aceasta pagina puteti posta orice intrebare "faimoasa" pe care o aveti in minte sau puteti posta un raspuns sau mai multe la intrebari deja existente, bineinteles daca sunteti atrasi de subiect. Intrebarile si raspunsurile sunt diferentiate de voturi acordate de alti vizitatori ai site-ului, iar cele mai "faimoase" sunt scoase in evidenta mai mult in listari.

 
Categorii Populare

categorii intrebari

 
Topic-uri Populare
» Cum
    Cum a Cum este Cum se  Cum va Cum sa Cum fac Cum s-ar Cum as
» Cine
    Cine a Cine este Cine va Cine ar Cu cine Cine poate
» Cand
    Cand s-a Cand a Cand va De cand  Cand au 
» Cand
    Unde a Unde s-ar Unde va Unde sunt Unde pot

vezi toate