FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|
 
0


 famous?
Stiinta Si Tehnologie - intrebari
Ce se intelege prin proiectie Mercator?
1 raspunsuri 662 vizualizari  raporteaza
Didi on Sunday, November 07, 2010 in Stiinta Si Tehnologie - intrebari



 raspuns 1
Pentru a respecta unghiurile si inclinatiile corecte in cadrul realizarii hartilor, geograful olandez Gerhard Kremer, cunoscut si sub numele de Gerhardus Mercator, a pus la punct in anul 1569 proiectia care ii poarta numele. Pentru ca suprafata Pamantului sa poata fi reprezentata mai fidel, in cadrul acestei metode de proiectare imaginea Pamantului este dispusa mai intai pe un cilindru care este apoi tras pe un glob si este fixat in dreptul Ecuatorului. Este adevarat ca imaginea hartii respective este deformata din ce in ce mai mult pe masura ce imaginile avute in vedere sunt mai departate de Ecuator, dar harta in sine respecta unghiurile si inclinatiile asa cum se prezinta acestea in plan real. Trebuie subliniat faptul ca unghiurile masurate pe harta respectiva erau utile numai pentru navigatie!
3

     raspunde    raporteaza   
FamousWhy Editor on Sunday, November 07, 2010




 
In aceasta pagina puteti posta orice intrebare "faimoasa" pe care o aveti in minte sau puteti posta un raspuns sau mai multe la intrebari deja existente, bineinteles daca sunteti atrasi de subiect. Intrebarile si raspunsurile sunt diferentiate de voturi acordate de alti vizitatori ai site-ului, iar cele mai "faimoase" sunt scoase in evidenta mai mult in listari.

 
Categorii Populare

categorii intrebari

 
Topic-uri Populare
» Cum
    Cum a Cum este Cum se  Cum va Cum sa Cum fac Cum s-ar Cum as
» Cine
    Cine a Cine este Cine va Cine ar Cu cine Cine poate
» Cand
    Cand s-a Cand a Cand va De cand  Cand au 
» Cand
    Unde a Unde s-ar Unde va Unde sunt Unde pot

vezi toate