FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|
 
0


 famous?
Diverse - intrebari
Ce se intelege prin cracare in cadrul procesului de rafinare a petrolului?
1 raspunsuri 413 vizualizari  raporteaza
EU on Friday, January 21, 2011 in Diverse - intrebari raspuns 1
La prelucrarea petrolului brut se obtin mai intai prin distilare anumite produse, dar proportia lor nu este intotdeauna cea dorita. De exemplu, se obtine o cantitate mai mare de fractiuni grele decat ar fi nevoie si o cantitate redusa de fractiuni usoare, cum ar fi benzina. Odata cu cresterea cererii de benzina pentru motoare s-au cautat metode pentru obtinerea acesteia din fractiunile de titei mai putin utile. Astfel, a fost pus la punct procedeul de cracare prin intermediul caruia era posibila fractionarea (cracarea) hidrocarburilor cu catene lungi, asa incat sa se obtina moleculele carora le corespund fractiunile dorite.
0

     raspunde    raporteaza   
FamousWhy Editor on Friday, January 21, 2011
 
In aceasta pagina puteti posta orice intrebare "faimoasa" pe care o aveti in minte sau puteti posta un raspuns sau mai multe la intrebari deja existente, bineinteles daca sunteti atrasi de subiect. Intrebarile si raspunsurile sunt diferentiate de voturi acordate de alti vizitatori ai site-ului, iar cele mai "faimoase" sunt scoase in evidenta mai mult in listari.

 
Categorii Populare

categorii intrebari

 
Topic-uri Populare
» Cum
    Cum a Cum este Cum se  Cum va Cum sa Cum fac Cum s-ar Cum as
» Cine
    Cine a Cine este Cine va Cine ar Cu cine Cine poate
» Cand
    Cand s-a Cand a Cand va De cand  Cand au 
» Cand
    Unde a Unde s-ar Unde va Unde sunt Unde pot

vezi toate