FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|
 
0


 famous?
Educatie - intrebari
Ce pregatire avea Joseph von Fraunhofer?
1 raspunsuri 432 vizualizari  raporteaza
EU on Sunday, November 07, 2010 in Educatie - intrebari



 raspuns 1
Joseph von Fraunhofer (1787- 1826) s-a nascut la Straubing, intr-o familie apasata de saracie. El a fost cel de-al unsprezecelea si ultimul copil al unui maistru sticlar si al fiicei unui sticlar. Mama sa a decedat cand micul Joseph avea zece ani. Tatal moare si el un an mai tarziu. Din 1798 Fraunhofer lucreaza la un mester slefuitor de oglinzi, la Munchen. In 1801, casa mesterului se surpa. Fraunhofer este totusi salvat si primeste de la principele elector care aflase despre nefericitul incident suma de 18 ducati. In putinul timp liber pe care il avea, tanarul invata de la un prieten optician arta slefuirii lentilelor. Fraunhofer plateste maistrului pentru ultimul an de ucenicie pe care nu-1 mai face si isi cumpara o tocila pentru slefuit lentile. De cand fusese victima accidentului, intreprinzatorul particular Joseph von Utzschneider incepe sa-i ofere carti de matematica si de optica. Desi nu se pregatea conform unui program strict, fiind autodidact, Fraunhofer si-a insusit o serie intreaga de cunostinte teoretice. Intre 1804 si 1806 el lucreaza pe post de calfa la mesterul sau si primeste un certificat de calfa in meseriile de slefuitor de oglinzi si decoratiuni din sticla. In 1806, la numai 19 ani, Fraunhofer incepe sa lucreze in Institutul Optic al Iui Utzschneider si Reichenbach.
1

     raspunde    raporteaza   
FamousWhy Editor on Sunday, November 07, 2010




 
In aceasta pagina puteti posta orice intrebare "faimoasa" pe care o aveti in minte sau puteti posta un raspuns sau mai multe la intrebari deja existente, bineinteles daca sunteti atrasi de subiect. Intrebarile si raspunsurile sunt diferentiate de voturi acordate de alti vizitatori ai site-ului, iar cele mai "faimoase" sunt scoase in evidenta mai mult in listari.

 
Categorii Populare

categorii intrebari

 
Topic-uri Populare
» Cum
    Cum a Cum este Cum se  Cum va Cum sa Cum fac Cum s-ar Cum as
» Cine
    Cine a Cine este Cine va Cine ar Cu cine Cine poate
» Cand
    Cand s-a Cand a Cand va De cand  Cand au 
» Cand
    Unde a Unde s-ar Unde va Unde sunt Unde pot

vezi toate