FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|
 
0


 famous?
Diverse - intrebari
Ce performante s-au inregistrat inainte de-al Doilea Razboi Mondial in domeniul zborului cu planorul?
1 raspunsuri 209 vizualizari  raporteaza
Ciribauru on Friday, January 21, 2011 in Diverse - intrebari



 raspuns 1
In 1924, in Prusia Orientala Ferdinand Schulz (1893-1929) a inregistrat un record in ceea ce priveste durata zborului cu planorul (8 ore si 42 de minute). El si-a depasit propriul record in cadrul unui concurs desfasurat in Crimeea in 1927, cand a reusit sa se mentina in aer cu planorul timp de 12 ore si 6 minute, doborand acest al doilea record in acelasi an, in Prusia Orientala, cand Schultz a zburat timp de 14 ore si 7 minute. Incepand din 1930 Wolfram Hirth (1900-1959) a facut cercetari legate de efectul curentilor ascendenti dinaintea furtunilor, efectul vanturilor anabatice, asupra zborului cu planorul. Si GuntherGroenhoff (1908-1932) a fost preocupat de efectul vanturilor anabatice din imediata apropiere a frontului orajos, parcurgand, in 1931, peste 270 de km cu planorul, in conditii de furtuna violenta. In 1939 o femeie-pilot din Uniunea Sovietica a parcurs distanta de 794 km cu planorul.
0

     raspunde    raporteaza   
FamousWhy Editor on Friday, January 21, 2011




 
In aceasta pagina puteti posta orice intrebare "faimoasa" pe care o aveti in minte sau puteti posta un raspuns sau mai multe la intrebari deja existente, bineinteles daca sunteti atrasi de subiect. Intrebarile si raspunsurile sunt diferentiate de voturi acordate de alti vizitatori ai site-ului, iar cele mai "faimoase" sunt scoase in evidenta mai mult in listari.

 
Categorii Populare

categorii intrebari

 
Topic-uri Populare
» Cum
    Cum a Cum este Cum se  Cum va Cum sa Cum fac Cum s-ar Cum as
» Cine
    Cine a Cine este Cine va Cine ar Cu cine Cine poate
» Cand
    Cand s-a Cand a Cand va De cand  Cand au 
» Cand
    Unde a Unde s-ar Unde va Unde sunt Unde pot

vezi toate