FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|
 
0


 famous?
Diverse - intrebari
Ce inseamna LASER?
1 raspunsuri 686 vizualizari  raporteaza
Marcel on Friday, January 21, 2011 in Diverse - intrebari raspuns 1
Termenul de laser este de fapt o abreviere a denumirii englezesti Light Amplification by Stimu-lated Emission of Radiation, ceea ce s-ar traduce prin Amplificarea luminii prin emisia stimulata a radiatiilor. Principiul pe baza caruia functioneaza laserul a fost formulat in 1917 de catre Albert Einstein (1879— 1955). Acest principiu a fost pus in practica in 1952, cand a fost realizat aparatul maser (Microwave Amplification by Stimulated Emission of Radiation, ceea ce s-ar traduce prin , Amplificarea microundelor prin emisia stimulata a radiatiilor). Maserul este un amplificator de inalta frecventa foarte silentios si foarte sensibil, care este utilizat, printre altele, la radiote-lescoape.
1

     raspunde    raporteaza   
FamousWhy Editor on Friday, January 21, 2011
 
In aceasta pagina puteti posta orice intrebare "faimoasa" pe care o aveti in minte sau puteti posta un raspuns sau mai multe la intrebari deja existente, bineinteles daca sunteti atrasi de subiect. Intrebarile si raspunsurile sunt diferentiate de voturi acordate de alti vizitatori ai site-ului, iar cele mai "faimoase" sunt scoase in evidenta mai mult in listari.

 
Categorii Populare

categorii intrebari

 
Topic-uri Populare
» Cum
    Cum a Cum este Cum se  Cum va Cum sa Cum fac Cum s-ar Cum as
» Cine
    Cine a Cine este Cine va Cine ar Cu cine Cine poate
» Cand
    Cand s-a Cand a Cand va De cand  Cand au 
» Cand
    Unde a Unde s-ar Unde va Unde sunt Unde pot

vezi toate