FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|
 
-1


 famous?
Stiinta Si Tehnologie - intrebari
Ce este o hidrocentrala?
1 raspunsuri 2276 vizualizari  raporteaza
Costi on Friday, January 21, 2011 in Stiinta Si Tehnologie - intrebari  best answer
Principiul de funtionare al unei hidrocentrale consta in faptul ca energia generata prin curgerea apei este transformata in energie electrica. Energia apei era utilizata inca din 1869 in scopul obtinerii energiei electrice. Hi-drocentralele pot fi impartite in doua categorii: hidrocentralele cu bazine de acumulare si hidrocentralele amplasate pe cursuri de apa. in cazul hidrocentralelor cu bazine de acumulare, apa acumulata intr-un bazin natural sau artificial cade de la o inaltime foarte mare si actioneaza asupra turbinelor. in cazul hidrocentralelor amplasate pe cursuri de apa, fluxul apei curgatoare este stopata cu ajutorul unui baraj, pana cand ajunge la o anumita inaltime, nu foarte mare, actionand apoi asupra turbinelor, in cazul acestui tip de hidrocentrala debitul de apa are un rol deosebit de important.
8

     raspunde    raporteaza   
FamousWhy Editor on Friday, January 21, 2011
 
In aceasta pagina puteti posta orice intrebare "faimoasa" pe care o aveti in minte sau puteti posta un raspuns sau mai multe la intrebari deja existente, bineinteles daca sunteti atrasi de subiect. Intrebarile si raspunsurile sunt diferentiate de voturi acordate de alti vizitatori ai site-ului, iar cele mai "faimoase" sunt scoase in evidenta mai mult in listari.

 
Categorii Populare

categorii intrebari

 
Topic-uri Populare
» Cum
    Cum a Cum este Cum se  Cum va Cum sa Cum fac Cum s-ar Cum as
» Cine
    Cine a Cine este Cine va Cine ar Cu cine Cine poate
» Cand
    Cand s-a Cand a Cand va De cand  Cand au 
» Cand
    Unde a Unde s-ar Unde va Unde sunt Unde pot

vezi toate