FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|
 
0


 famous?
Arta Cultura - intrebari
Ce este o constructie din paianta?
1 raspunsuri 826 vizualizari  raporteaza
Vanesa on Friday, August 06, 2010 in Arta Cultura - intrebari



 raspuns 1
De la finele sec. al XIII-lea şi până în sec. al XVII-lea s-au construit în Europa numeroase case din paiantă. Pentru a se construi o astfel de clădire era înălţat mai întâi un schelet, adică o structură tip grilă care permitea obţinerea unui spaţiu locuibil mai mult sau mai puţin vast. Structura respectivă era compusă din baghete şi panouri cu umplutură. Sistemul de susţinere era compus din grinzi de susţinere, centuri inferioare, rigle, bârne neprelucrate din lemn de stejar. Toate aceste elemente erau suprapuse sau îmbinate cu nut şi feder. Panourile, respectiv materialul de umplutură, se compuneau dintr-o împletitură tencuita, realizată din stinghii de lemn, înfăşurate în paie, lut, cărămidă sau piatră de prund. Datorită faptului ca o clădire din paianta nu avea stabilitate prin propria ei greutate, era necesar ca aceasta să fie întărită pe direcţia pereţilor, adică în unghi drept. Tehnica de construcţie cu paiantă s-a dezvoltat pornindu-se de la vechile construcţii pe piloni. Acest gen de construcţie se întâlnea foarte frecvent în zonele cu păduri de stejar. Casele din paiantă mai pot fi admirate şi astăzi în oraşele germane Limburg an der Lahn, Esslingen şi Marburg.
1

     raspunde    raporteaza   
Editor FW on Friday, August 06, 2010




 
In aceasta pagina puteti posta orice intrebare "faimoasa" pe care o aveti in minte sau puteti posta un raspuns sau mai multe la intrebari deja existente, bineinteles daca sunteti atrasi de subiect. Intrebarile si raspunsurile sunt diferentiate de voturi acordate de alti vizitatori ai site-ului, iar cele mai "faimoase" sunt scoase in evidenta mai mult in listari.

 
Categorii Populare

categorii intrebari

 
Topic-uri Populare
» Cum
    Cum a Cum este Cum se  Cum va Cum sa Cum fac Cum s-ar Cum as
» Cine
    Cine a Cine este Cine va Cine ar Cu cine Cine poate
» Cand
    Cand s-a Cand a Cand va De cand  Cand au 
» Cand
    Unde a Unde s-ar Unde va Unde sunt Unde pot

vezi toate