FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|
 
0


 famous?
Istoria Artei Pe Scurt - intrebari
Ce este o 'lanternă magică'? Istoria artei pe scurt
1 raspunsuri 681 vizualizari  raporteaza
Alexandra on Wednesday, August 18, 2010 in Istoria Artei Pe Scurt - intrebari raspuns 1
Din punct de vedere tehnic "lanterna magică" este predecesorul proiectorului pentru diapozitive. Acest aparat a fost realizat în 1665 de către matematicianul danez Thomas Walgenstein, dar inventatorul său este considerat în mod eronat călugărul iezuit Athanasius Kircher, deoarece acesta din urmă este primul om care scrie despre "lanterna magică" în lucrarea sa Ars magna lucis et umbrae la şase ani după ce aceasta fusese inventată. "Lanterna magică" se compune dintr-o sursă de lumină, un reflector, o lentilă şi o pânză pe care să poată fi proiectate imaginile. Imaginea care urmează a fi prezentată este dispusă pe o placă de sticlă, ce este împinsă în interiorul aparatului, în conul de lumină. Cu ajutorul acestui aparat pot fi proiectate imagini si motive de dimensiuni mari, realizate prin jocuri de umbre cu ajutorul unor bucăţi de material tăiate cu foarfecele, dar pot fi mărite şi proiectate şi texte.
0

     raspunde    raporteaza   
Emilia on Wednesday, August 18, 2010
 
In aceasta pagina puteti posta orice intrebare "faimoasa" pe care o aveti in minte sau puteti posta un raspuns sau mai multe la intrebari deja existente, bineinteles daca sunteti atrasi de subiect. Intrebarile si raspunsurile sunt diferentiate de voturi acordate de alti vizitatori ai site-ului, iar cele mai "faimoase" sunt scoase in evidenta mai mult in listari.

 
Categorii Populare

categorii intrebari

 
Topic-uri Populare
» Cum
    Cum a Cum este Cum se  Cum va Cum sa Cum fac Cum s-ar Cum as
» Cine
    Cine a Cine este Cine va Cine ar Cu cine Cine poate
» Cand
    Cand s-a Cand a Cand va De cand  Cand au 
» Cand
    Unde a Unde s-ar Unde va Unde sunt Unde pot

vezi toate