FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|
 
0


 famous?
Grecia : Filosofia Si Stiinta - intrebari
Ce este numărul 'Pi'? Grecia : filosofia si stiinta
1 raspunsuri 569 vizualizari  raporteaza
Roxana on Thursday, July 15, 2010 in Grecia : Filosofia Si Stiinta - intrebari raspuns 1
Numărul "Pi" indică relaţia care există între un cerc, respectiv circumferinţa şi aria sa şi diametrul său. Datorită faptului că "Pi" este un număr iraţional, adică are un număr infinit de zecimale, matematicienii au încercat dintotdeauna să calculeze cât mai exact acest număr. Arhimede (287-212 î.Hr.) a stabilit că valoarea lui "Pi" variază între 310/70 şi 310/71, iar Apollonios din Perga a stabilit prin anul 210 î.Hr. că valoarea lui "Pi" este 3,14169. In anul 190, matematicienii chi¬nezi au calculat corect primele cinci zecimale ale acestui nu-măr iraţional, "Pi" fiind egal cu 3,14159. Şi în prezent se mai încearcă determinarea cu exactitate a valorii lui "Pi". In 1989, s-a înregistrat un record în acest sens, fiind calculate 480 de milioane de zecimale ale acestui număr.
0

     raspunde    raporteaza   
Alexa on Thursday, July 15, 2010
 
In aceasta pagina puteti posta orice intrebare "faimoasa" pe care o aveti in minte sau puteti posta un raspuns sau mai multe la intrebari deja existente, bineinteles daca sunteti atrasi de subiect. Intrebarile si raspunsurile sunt diferentiate de voturi acordate de alti vizitatori ai site-ului, iar cele mai "faimoase" sunt scoase in evidenta mai mult in listari.

 
Categorii Populare

categorii intrebari

 
Topic-uri Populare
» Cum
    Cum a Cum este Cum se  Cum va Cum sa Cum fac Cum s-ar Cum as
» Cine
    Cine a Cine este Cine va Cine ar Cu cine Cine poate
» Cand
    Cand s-a Cand a Cand va De cand  Cand au 
» Cand
    Unde a Unde s-ar Unde va Unde sunt Unde pot

vezi toate