FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|
 
0


 famous?
Diverse - intrebari
Ce este cocsul?
1 raspunsuri 666 vizualizari  raporteaza
Gabriela on Sunday, November 07, 2010 in Diverse - intrebari raspuns 1
Daca huila este 'prajita' in absenta aerului (asa cum se intampla in cazul transformarii lemnului in mangal), astfel sunt separate impuritatile din carbune si se formeaza cocs, un carbon pur (C). Conform unei relatari cu tenta comica, se spune ca descoperirea cocsului s-ar datora producatorilor de bere, care nu mai voiau sa utilizeze mangal pentru prelucrarea maltului, deoarece acesta era scump, ci doreau sa foloseasca huila. Datorita impuritatilor din huila si fumului rezultat la folosirea acestuia, berarii obtineau o bautura cu gust neplacut, care nu se vindea. Astfel, producatorii de bere s-au gandit sa prelucreze carbunele asa cum se prelucra lemnul si asa a aparut cocsul.
2

     raspunde    raporteaza   
FamousWhy Editor on Sunday, November 07, 2010
 
In aceasta pagina puteti posta orice intrebare "faimoasa" pe care o aveti in minte sau puteti posta un raspuns sau mai multe la intrebari deja existente, bineinteles daca sunteti atrasi de subiect. Intrebarile si raspunsurile sunt diferentiate de voturi acordate de alti vizitatori ai site-ului, iar cele mai "faimoase" sunt scoase in evidenta mai mult in listari.

 
Categorii Populare

categorii intrebari

 
Topic-uri Populare
» Cum
    Cum a Cum este Cum se  Cum va Cum sa Cum fac Cum s-ar Cum as
» Cine
    Cine a Cine este Cine va Cine ar Cu cine Cine poate
» Cand
    Cand s-a Cand a Cand va De cand  Cand au 
» Cand
    Unde a Unde s-ar Unde va Unde sunt Unde pot

vezi toate